10 Κοινωνικές Δεξιότητες που όλοι πρέπει να ξέρουν

0
7357

Διαφήμιση

Η ικανότητα να παρουσιάζουμε τον εαυτό μας με σιγουριά σε άλλους είναι μια ικανότητα που χρησιμοποιούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Η εξάσκηση της ικανότητας «παρουσιάζοντας τον εαυτό σας» μπορεί να είναι μια πολύτιμη και διασκεδαστική δραστηριότητα.

Η ικανότητα να ακολουθείς οδηγίες είναι μια βασική κοινωνική δεξιότητα και ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα μάθει ένα παιδί.

Τα πράγματα δεν πάνε πάντα σύμφωνα με το σχέδιο, γι’ αυτό το να μάθει το παιδί πως θα ζητά βοήθεια από άλλους είναι μια σημαντική κοινωνική δεξιότητα που πρέπει να διδαχθεί νωρίς.

Διαφήμιση

Είτε είστε παιδί που ολοκληρώνει μια εργασία στο σπίτι ή ένας ενήλικας που προσπαθεί να προλάβει μια προθεσμία στην εργασία, το να μένεις προσηλωμένος στο στόχο είναι μια σημαντική κοινωνική δεξιότητα.

Τα παιδιά σας πρέπει να αναγνωρίζουν την εξουσία σας ως γονέα, ακριβώς όπως πρέπει να αναγνωρίζουν την εξουσία των εκπαιδευτικών και άλλων ενηλίκων.

Οι διαφωνίες είναι ένα μέρος της ζωής και όλοι έχουν δικαίωμα στη δική τους γνώμη – ακόμη και τα παιδιά. Ωστόσο, το να διαφωνείς με το σωστό τρόπο είναι μια δεξιότητα που πρέπει κανείς να διδαχθεί και σε αυτό να εξασκηθεί.

Το να δείχνουμε εκτίμηση είναι κάτι που όλοι θα μπορούσαμε να κάνουμε λίγο πιο συχνά. Είναι ένα απλό πράγμα, αλλά μπορεί να έχει διαρκή επίδραση στο άτομο που θα δεχθεί την εκτίμηση μας.

Όλοι κάνουμε λάθη και όλοι μας πληγώνουμε κάποια στιγμή τους άλλους. Το να μάθει να ζητά συγνώμη είναι μια σημαντική δεξιότητα που το παιδί σας θα χρησιμοποιήσει στο σχολείο και πολύ πιο πέρα.

Όταν ένα παιδί κάνει κάτι λανθασμένο ή είναι ανυπάκουο στους γονείς ή στον δάσκαλο, θα δεχθεί κριτική ή θα έχει άλλες αρνητικές συνέπειες, όπως η απώλεια ενός προνομίου. Είναι σημαντικό για το παιδί σας να δέχεται αυτές τις συνέπειες.

Η παιδική ηλικία μπορεί να γεμίσει με απογοήτευση και άγχος όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλει το παιδί. Το να έχουν έλεγχο των συναισθημάτων τους είναι μια κοινωνική δεξιότητα που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που τους κάνουν να αισθάνονται θυμωμένα ή αναστατωμένα.

Πηγή: www.boystown.org

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο13 συμβουλές από γονείς με εμπειρία
Επόμενο άρθροΈνα ενδιαφέρον infographic για τη Δυσλεξία και τις προεκτάσεις της!
ParentsGo
Το ParentsGo είναι ένας χώρος για γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Στο ParentsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here