Φτιάχνουμε παιδικό βραχιόλι «Μάρτη» από λευκή και κόκκινη κλωστή με μία ιδιαίτερη και μοντέρνα πλέξη, συγκεκριμένα σύμφωνα με την τεχνική kumihimo.
Kumi σημαίνει πλεξούδα και Himo κορδόνι ή καλώδιο, έτσι Kukihimo σημαίνει πλεκτά κορδόνια/καλώδια.
Το παραδοσιακό αυτό βραχιολάκι, που λέγεται «Μάρτης» ή «μαρτάκι», είναι ιδανικό για όλα τα παιδιά για να υποδεχθούν την άνοιξη και να προστατευθούν από τον ήλιο με τον πιο γλυκό και όμορφο τρόπο.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι κλωστές κόκκινου και άσπρου χρώματος καθώς και ένα Kumihimo δίσκο, τον οποίο θα φτιάξουμε μόνοι μας από ένα σκληρό χαρτόνι:
Με την τεχνική αυτή που θα μάθουμε σήμερα μπορούμε να φτιάχνουμε βριαχιολάκια για κάθε εποχή με κλωστές αγαπημένων μας χρωμάτων, περνώντας έτσι δημιουργικές ώρες.
Υλικά:
Kumihimo δίσκο μπορούμε να βρούμε σε επιλεγμένα μαγαζιά, ωστόσο και ο δικός μας δίσκος που θα φτιάξουμε σε λίγο είναι αρκετά εντυπωσιακός και πολύ-πολύ βοηθητικός. Συγκεκριμένα θα χρειαστούμε:
-
Ένα κομμάτι μεσαίου πάχους χαρτόνι για να κόψουμε το δίσκο Kumihimo με διάμετρο περίπου τη διάμετρο ενός ποτηριού του νερού, επομένως θα χρειαστούμε κι ένα ποτήρι του νερού. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ποτήρι, μπορείτε με την βοήθεια ενός διαβήτη να χαράξετε έναν κύκλο με διάμετρο περίπου 10 εκατοστά.
-
Ένα μολύβι, ένα ψαλίδι και ένα χάρακα, και
-
7 κομμάτια μαλλιού/νήμα για πλέξιμο ή κλωστής για κέντημα περίπου 40-45 εκ. (ανάλογα και το χέρι)
[…] […]