10 Κανόνες ασφαλείας για παιδιά αλλά και για ενήλικες!

0
6093
kanones asfaleias-paidia-enilikes

Διαφήμιση

Ελεύθερη μετάφραση από το KidsGo.

1. Το σώμα μου μού ανήκει!

2. Ξέρω το όνομά μου, τη διεύθυνση μου, τον αριθμό τηλεφώνου και τα ονόματα των γονιών μου. (Μην ξεχνάτε: τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τους αριθμούς κινητού τηλεφώνου των γονιών τους!)

3. Ποτέ δεν πάω πουθενά με κάποιον που δεν ξέρω, ούτε και παίρνω ο,τιδήποτε από αυτόν.

4. Ακολουθώ πάντα τον κανόνα «ΕΛΕΓΞΕ ΠΡΩΤΑ» που περιλαμβάνει ποιους ενήλικες, και μόνο αυτούς, μπορώ να εμπιστεύομαι για να πάρω άδεια (γονείς, γιαγιά, παππούς): Προτού λοιπόν πάω οπουδήποτε, προτού αλλάξω τα σχέδια μου και αντί στο πάρκο που ξεκίνησα για παιχνίδι καταλήξω στην αυλή του σχολείου, ή προτού να μπω σε ένα αυτοκίνητο, ακόμη και αν είναι με κάποιον που ξέρω, πρώτα ελέγχω. Αν δεν μπορώ να ελέγξω πρώτα, τότε η απάντηση είναι σίγουρα ΟΧΙ !

5. Οι περιοχές του σώματος που βρίσκονται κάτω από το εσώρουχο είναι καθαρά δικές μας και κανείς δεν τις αγγίζει (Κανόνας εσώρουχου).

Διαφήμιση

6. Δεν χρειάζεται να είμαι ευγενικός, αν κάποιος με κάνει να νιώθω φοβισμένα ή άβολα. Είναι εντάξει να πούμε ΟΧΙ …ακόμα και σε έναν ενήλικα, αν πρέπει.

7. Δεν κρατώ μυστικά …ειδικά αν αυτά με κάνουν να αισθάνομαι φοβισμένος ή ανήσυχος. (Ουδείς ενήλικας θα πρέπει να ζητά από ένα παιδί να κρατήσει ένα μυστικό).

8. Αν ποτέ χαθώ σε ένα δημόσιο χώρο, μπορώ να μείνω ακίνητος εκεί που βρίσκομαι και να φωνάξω δυνατά τους γονείς μου, ή να προσεγγίσω μια μαμά που έχει μαζί της μικρά παιδιά και να της ζητήσω βοήθεια.

9. Πάντα δίνω ιδιαίτερη σημασία στην φωνή που ακούω μέσα μου, ειδικά αν νιώσω ένα «Ωχ»συναίσθημα.

10. Εσείς ο ενήλικας, ποτέ μην ζητάτε βοήθεια από παιδιά, αλλά μόνο από άλλους ενήλικες.

κάνε κλικ στην εικόνα για να τη δεις σε μεγέθυνση και τυπώστε την!

Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά The super ten, Play-It-Safe Rules for kids and grownups!

safelyeverafter-logo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here