112 – Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης!

0
1972

Διαφήμιση

Χρειάζεστε βοήθεια; 112 ο σωτήριος αριθμός σας!

Είναι ο αριθμός που σώζει ζωές. Μπορείτε να καλέσετε το «112» χωρίς χρέωση είτε από σταθερό τηλέφωνο είτε από κινητό, ακόμη κι αν δεν έχετε σήμα ή κάρτα SIM, ή από τηλεφωνικό θάλαμο, χωρίς καν να έχετε τηλεκάρτα, και να σας βγάλει σώους και αβλαβείς από μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Φανταστείτε ότι έχετε επισκεφτεί μια χώρα της ΕΕ και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με ασθενοφόρο, πυροσβεστική ή αστυνομία. Γνωρίζετε ποίος είναι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης για να καλέσετε;

Απλά θυμηθείτε το 112! Έτσι απλά!

112Number_icon6

Μόλις 1 στους 4 Ευρωπαίους γνωρίζουν σχετικά με το 112, ότι δηλαδή μπορούν να καλέσουν το 112 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για να έλθουν σε επαφή με την αστυνομία, την πυροσβεστική υπηρεσία ή τις μονάδες άμεσης ιατρικής βοήθειας, τόσο στη χώρα τους όσο και όταν ταξιδεύουν αλλού στην ΕΕ.

Εσείς το γνωρίζετε;

Πάμε λοιπόν να μάθουμε περισσότερα για το 112, …γιατί ατυχήματα μπορεί να συμβούν οπουδήποτε, οποτεδήποτε και σε οποιονδήποτε. Μπορεί να συμβούν σε όλους μας, όταν επισκεπτόμαστε μια χώρα της ΕΕ ή ακόμα και όταν βρισκόμαστε στο σπίτι μας.

112: Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης,

ο αριθμός που πρέπει να θυμάστε αν βρεθείτε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαφήμιση

112Number_icon4Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν το 1991 την υιοθέτηση του αριθμού 112 ως τον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα για τη γνωστοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 στο κοινό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πήρε την πρωτοβουλία να καθιερώσει την 11η Φεβρουαρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα του Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης.

Το 112 λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία.

Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ αποτελεί ωστόσο τον μοναδικό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης. Λειτουργεί επίσης σε μερικές χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική.

112Number_icon7

Ο Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112…

112Number_icon2 Δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση τους πολίτες σε περιπτώσεις που χρειαστούν βοήθεια.
112Number_icon2Σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειαστείτε βοήθεια όπως π.χ. αστυνομίας, πυροσβεστικής, ασθενοφόρου καλέστε το 112.
112Number_icon2Στην τηλεφωνική σας κλήση θα απαντήσει αμέσως εξειδικευμένο προσωπικό με το οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες.
112Number_icon2H κλήση στο 112 από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, από τηλεφωνικό θάλαμο ή υπαίθρια τηλεφωνική συσκευή με κερματοδέκτη ή καρτοδέκτη είναι χωρίς χρέωση.
112Number_icon2Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Δηλαδή ακόμη κι αν το δικό σας δίκτυο δεν λειτουργεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία, δηλαδή δεν έχει σήμα το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας (ή είναι «υπερφορτωμένο») μπορείτε να καλέσετε το 112 αρκεί να υπάρχει κάλυψη από άλλο δίκτυο. Αυτό συμβαίνει γιατί δίνεται προτεραιότητα στην κλήση σας, όχι μόνο στο δίκτυο σας, αλλά σε οποιοδήποτε διαθέσιμο δίκτυο υπάρχει.
112Number_icon2Λειτουργεί με κάρτα SIM ή χωρίς κάρτα SIM στο κινητό σας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του 112 στα κράτη μέλη της ΕΕ, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: www.112.eu

Στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείτε να δείτε τη Γωνιά του 112 για τα παιδιά, και να παίξετε με το παζλ, να χρωματίσετε τη σελίδα και, αν γνωρίζετε αγγλικά, να απαντήσετε και στο κουΐζ.

112Number_icon3
Κάνε κλικ στην εικόνα για να μεταβείτε στη Γωνιά του 112 για τα παιδιά!

Πληροφοριακά έντυπα:
Ελλάδα: Για να δείτε το πληροφοριακό έντυπο για τα παιδιά πατήστε εδώ
Κύπρος: Για να δείτε το πληροφοριακό έντυπο πατήστε εδώ

Ενημερωτικά βίντεο σχετικά με τον αριθμό 112:
112Number_icon9 1ο Βίντεο,

112Number_icon9 2ο Βίντεο,

112Number_icon9 3ο Βίντεο,

112Number_icon9 4ο Βίντεο, Κύπρος, Πολιτική Άμυνα

112Number_icon9 5ο Βίντεο, Ελλάδα, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Από το KidsGo με αγάπη καλή ενημέρωση!

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου (Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.)
Διαχειριστής KidsGo

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροO δάσκαλος που θέλουν τα παιδιά
Επόμενο άρθροΤο γράμμα που ραγίζει καρδιές: «Θα ήθελα να είχα κι εγώ μαμά να αγαπάει μόνο εμένα»
Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου
Η Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1972. Σε ηλικία 9 χρονών εγκατάσταθηκε οικογενειακώς στην Ελλάδα, την Λαμία, όπου εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο. Το 1995 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π). Από το 1998 έως τον Ιούνιο του 2014 εργαζόταν στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta). Σήμερα ασχολείται με προγραμματισμό/σχεδιασμό και εφαρμογές διαδικτύου. Είναι ο δημιουργός και διαχειριστής του KidsGo. Είναι παντρεμένη με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και έχει τρία παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here