17 Αποφθέγματα σοφίας και φράσεις με δυνατά νοήματα!

0
4588

Διαφήμιση

tip-sofa-logia1. Βοηθήστε τα παιδιά σας να γίνουν σκεπτόμενα άτομα στο μέλλον. Σχολιάζετε μαζί, με απλά λόγια, ειδήσεις, διαφημίσεις, γεγονότα που συμβαίνουν. Διδάξτε τα πώς –και όχι τι- να σκέφτονται.

tip-sofa-logia2. Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει.

tip-sofa-logia3. Κάποια πράγματα που μπορείτε να δώσετε και να εξακολουθήσετε να τα έχετε, είναι: τα λόγια σας, ένα χαμόγελο, και μια ζεστή καρδιά. 

tip-sofa-logia4. Μη δείχνεις ποτέ στα παιδιά σου ένα αυστηρό πρόσωπο. Η γλύκα σου κερδίζει την αγάπη τους. Αν κάνουν κάποιο λάθος μάθε τα να το διορθώνουν με τη βοήθεια της στοργικής τους μητέρας. (ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ)

Διαφήμιση

tip-sofa-logia5. Εμπιστέψου όχι όσους σε επαινούν για κάθε τι που κάνεις ή που λες, αλλά όσους σε επιπλήττουν για τα σφάλματα σου. (Ισοκράτης)

tip-sofa-logia6. Να είσαι ευγνώμων για τα καλά και τα άσχημα στη ζωή σου. Και τα δύο σου δίδαξαν κάτι. Χαλίλ Γκιμπράν

tip-sofa-logia7. Οι άνθρωποι μπορεί να ξεχάσουν τι τους είπες, ποτέ όμως δεν θα ξεχάσουν πως τους έκανες να αισθανθούν!

tip-sofa-logia8. Οι καλύτεροι δάσκαλοι είναι αυτοί που θα σου δείξουν πού να κοιτάξεις …αλλά δεν θα σου πουν τί να δείς! (Alexandra K. Trenfor)

tip-sofa-logia9. Μερικές φορές, μια αγκαλιά είναι όλα όσα χρειαζόμαστε!

tip-sofa-logia10. Πάντα κάποιος θα είναι πιο όμορφος. Πάντα κάποιος θα είναι πιο έξυπνος. Πάντα κάποιος θα είναι νεότερος. Αλλά ποτέ κανείς δεν θα είναι εσύ!

tip-sofa-logia11. Δούλεψε σα να μην χρειάζεσαι τα χρήματα, αγάπησε σα να μην έχεις πληγωθεί ποτέ και χόρεψε σα να μη σε βλέπει κανένας!

tip-sofa-logia12. Tο καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να βρεις κάποιον που γνωρίζει όλες σου τις αδυναμίες, και εξακολουθεί να πιστεύει πως είσαι εκπληκτικός!

tip-sofa-logia13. Το κλάμα δεν είναι σημάδι αδυναμίας. Από τότε που γεννήθηκες, είναι σημάδι ότι είσαι ζωντανός!

tip-sofa-logia14. «Δεν ξέρω τίποτα άλλο, για το οποίο κάθε λογικός άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται περισσότερο, παρά το πώς το παιδί του θα γίνει ο πιο καλός άνθρωπος.» (Πλάτων)

tip-sofa-logia15. Εάν προσέξουμε καλά, θα αντιληφθούμε ότι καμιά ημέρα δεν είναι η ίδια με την άλλη. Κάθε πρωινό φέρνει μαζί του μια κρυμμένη ευλογία. (Πάολο Κουέλο)

tip-sofa-logia16. Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικα τρία πράγματα: να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι, και να ξέρει να απαιτεί μ’ όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει. (Πάολο Κουέλο)

tip-sofa-logia17. Κάθε άνθρωπος που φτάνει πάνω από ένα συνηθισμένο επίπεδο, έχει λάβει δύο εκπαιδεύσεις:
τη μία από τους δασκάλους του και…
την άλλη -πιο προσωπική και πιο σημαντική- από τον εαυτό του!
Edward Gibbon, 1737-1794, Άγγλος ιστορικός

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤο υπερβολικό πρόγραμμα των παιδιών
Επόμενο άρθροΟι φωνές των γονιών δεν πρέπει να καλύπτουν τις φωνές των παιδιών…
ParentsGo
Το ParentsGo είναι ένας χώρος για γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Στο ParentsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here