30 πράγματα που τα παιδιά χωρισμένων γονιών θα ήθελαν να πουν στους γονείς τους…

0
13071

Διαφήμιση

Αν ρωτήσει κανείς τα παιδάκια χωρισμένων γονιών πώς νιώθουν, συχνά δεν θα σου πουν πολλά. Θα κλειδώσουν τα συναισθήματά τους και δεν θα μιλήσουν. Αν ρωτήσεις τα ίδια παιδιά όταν θα μεγαλώσουν, πώς βίωσαν την παιδική τους ηλικία όταν οι γονείς τους έπαιρναν διαζύγιο, θα έχουν πολλά να σου πουν… Τα ενήλικα παιδιά που ρωτήθηκαν λοιπόν, τι θα εύχονταν να ήξεραν οι γονείς τους, αλλά ποτέ δεν βρήκαν το κουράγιο να τους πουν στη δύνη του διαζυγίου, είπαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Ας δούμε μερικά: Και αν έχετε προβλήματα στην οικογένειά σας ή σε κάποια φιλική σας οικογένεια, καλό είναι να έχετε αυτές τις απαντήσεις κατά νου..

Στον πυρήνα κάθε απάντησης, ήταν το «Σ αγαπάμε ό,τι και να γίνει». Παρά τις δυσκολίες που έρχονται με το διαζύγιο, η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της παιδικής ηλικίας. Ένα χωρισμένο σπιτικό, σημαίνει ότι μπορεί να κάνεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Παρακάτω, οι ευχές παιδιών χωρισμένων γονιών, που θα ήθελαν πολύ να ξέρουν οι γονείς τους.

1. Ο, τι και να γίνει, σε αγαπάμε το ίδιο με πριν.

2. Δεν μας αρέσει καθόλου να φτιάχνουμε πάντα μία βαλίτσα για να πηγαίνουμε από το ένα σπίτι στο άλλο.

3. Κάθε δυσκολία που έχουμε δεν είναι αποτέλεσμα του διαζυγίου, γι’ αυτό σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου για όλα.

Διαφήμιση

4. Παρακαλούμε μην μοιράζεστε μαζί μας όλες τις πληροφορίες. Δεν χρειάζεται να τα ξέρουμε όλα, ειδικά τους λόγους που σας έφεραν μέχρι εδώ, και ειδικά όταν είμαστε μεγαλύτεροι και καταλαβαίνουμε τι λέτε!

5. Είμαστε προστατευτικοί μαζί σας με τους καινούργιους συντρόφους σας. Αν αξίζουν, θα ανοιχτούμε.

6. Θέλουμε να παλεύετε να μας δείτε. Κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο δεν μας φτάνει και μας πληγώνει όταν δεν ενδιαφέρεστε.

7. Όταν προσπαθείτε να εξαγοράσετε την αγάπη μας με δώρα για να ‘ξεπεράσετε’ τον άλλον γονιό μάς κάνετε να νιώθουμε άβολα.

8. …αλλά μας αρέσει να κάνουμε δύο φορές Χριστούγεννα!

9. Όταν είμαστε στο σπίτι σου, θα μας λείψει ο άλλος μας γονιός. Δεν είναι ότι δεν μας αρκείς. Είναι ότι αγαπάμε και τους δυο σας.

10. Σταματήστε να προσπαθείτε να εκμαιεύσετε πληροφορίες από μας για τον άλλον. Δεν είμαστε μεσάζοντες, μη μας κάνετε να νιώθουμε άσχημα.

11. Μπορούμε να το καταλάβουμε όταν ρίχνεις το μπαλάκι στον άλλο γονιό για τις δυσάρεστες αποφάσεις, και να ξέρεις ότι θα θέλαμε απλώς μία ειλικρινή απάντηση.

12. Σήκωνε το τηλέφωνο όταν δεν είμαστε στο σπίτι σου. Είναι ήδη αρκετά δύσκολο να ζούμε χωριστά.

13. Ξέρουμε ότι το να μεγαλώνεις παιδιά μόνη/μόνος δεν είναι εύκολο. Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα. Μπορείς να έχεις κακές μέρες.

14. Κανείς δεν θέλει να μεγαλώσει σε εχθρικό περιβάλλον, ‘εμείς’ εναντίον ‘αυτών’. Προσπάθησε να μεγαλώνουμε όλοι σαν ‘εμείς’. Σαν μία ενωμένη ομάδα. Δεν χρειάζεται να είστε παντρεμένοι για να είμαστε μία ομάδα.

15. Τα παιδιά σας δεν είναι οι ψυχοθεραπευτές σας. Αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια ή μιλήστε στους κοντινούς σας φίλους για να νιώσετε καλύτερα, γιατί εμείς δεν ξέρουμε τι να κάνουμε!

16. Για να μπορέσουμε να τα χωνέψουμε όλα, κάντε τα νέα σας ραντεβού σιγά σιγά, προχωρήστε με αργά βήματα και μη μας συστήνετε σε ανθρώπους με τους οποίους δεν έχετε σοβαρούς δεσμούς.

17. Σας θέλουμε και τους δύο στα μεγάλα events, στις σχολικές γιορτές και στους αγώνες μας, ακόμη κι αν δεν είναι η βδομάδα σας!

18. Η δυστυχία σας με τον άλλον, αφήνει πάνω μας σημάδια.

19. Σας παρακαλούμε μην ουρλιάζετε και μην τσακώνεστε μπροστά μας. Όλο το νόημα του διαζυγίου ήταν να αποφύγουμε αυτή την ασχήμια…

20. Ξέρουμε ότι το διαζύγιό σας έλαβε χώρα για κάποιο λόγο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να ξέρουμε αυτόν τον λόγο.

21. Καταλαβαίνουμε ότι ‘ο φίλος σας’ δεν είναι απλός ο φίλος ή η φίλη σας.

22. Δεν αντέχουμε να σας βλέπουμε να κλαίτε. Θέλουμε να σας κάνουμε χαρούμενους, αλλά δεν μπορούμε.

23. Οι στιγμές που έχουμε μαζί σας είναι πολύτιμες. Σας παρακαλούμε μην τις σπαταλάτε με το να είστε πικρόχολοι.

24. Όταν συνεργάζεστε και είστε πολιτισμένοι, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Ευχαριστούμε που προσπαθείτε τόσο σκληρά για μας.

25. Μη μας χρησιμοποιείτε στις διαφωνίες σας για να πληγώσετε τον άλλον. Μας αδικείτε και μας κάνετε να νιώθουμε υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει.

26. Μετά το διαζύγιο είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, με πολύ διαφορετικό τρόπο από ότι είστε εσείς. Προσπαθήστε να μας καταλαβαίνετε όταν λέμε κακίες…

27. Καταλαβαίνουμε όταν προσποιείστε.

28. Σας παρακαλούμε μη μας κάνετε να διαλέξουμε ανάμεσά σας.

29. Μη μας κάνετε να νιώθουμε ένοχοι που απολαμβάνουμε χρόνο με τον άλλο γονιό. Δεν σημαίνει ότι σας αγαπάμε λιγότερο, σημαίνει ότι δεν μιζεριάζουμε – είναι κακό αυτό;

30. Το διαζύγιό σας δεν σημαίνει ότι σας αγαπάμε λιγότερο!

Πηγή: www.mothersblog.gr
mothersblog logo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here