Αν δείτε το παιδί μου να κάνει κάτι από τα παρακάτω, σας παρακαλώ να μου το πείτε…

0
1963

Διαφήμιση

Το να είσαι γονιός αυτούς τους καιρούς είναι δύσκολο.

Έτσι δεν είναι;

Η τεχνολογία είναι παντού στη ζωή μας, τα παιδιά δεν είναι τόσο αθώα όσο παλαιότερα και όλα προχωρούν τόσο γρήγορα.

Έχει τύχει πολλές φορές να δω ένα περιστατικό και να σκεφτώ: «Αν ήμουν γονιός αυτού του παιδιού, θα ήθελα πραγματικά να ξέρω ότι συμβαίνει αυτό.».

an-deite-to-paidi-mou-na-kanei-kati-apo-ta-parakato-sas-parakalo-na-mou-to-peite-image03

Για να σας διευκολύνω λοιπόν θα ήθελα να σας πω, πως αν δείτε το παιδί μου να κάνει δημόσια κάτι από αυτά σας παρακαλώ θα ήθελα να με ενημερώσετε.

Διαφήμιση

Συγκεκριμένα θα ήθελα να μου πείτε αν δείτε το παιδί μου να φέρεται με ασέβεια σε κάποιον ενήλικα ή να έχει άσχημη συμπεριφορά σε δημόσιο χώρο.

Σας παρακαλώ πείτε μου αν το παιδί μου έρχεται επίσκεψη σε εσάς και συμπεριφέρεται σαν ξεχωριστός καλεσμένος και δεν βοηθάει να μαζέψετε τα παιχνίδια ή δεν συμμετέχει στις δραστηριότητες με τα άλλα παιδιά.

Αν το παιδί μου χρησιμοποιεί ανάρμοστο λεξιλόγιο ενώ είστε παρόντες, σας παρακαλώ να του πείτε πως δεν επιτρέπετε μια τέτοια συμπεριφορά στο σπίτι σας. Το ίδιο ισχύει αν δείτε το παιδί μου να βλέπει ακατάλληλα βίντεο στο ίντερνετ όταν δεν είμαι εγώ εκεί.

Αν μάθετε πως το παιδί μου κάνει bullying σε κάποιο άλλο παιδί και του φέρεται άσχημα, τότε θα ήθελα να το ξέρω. Το ίδιο ισχύει και αν το παιδί μου πέσει θύμα bullying και εγώ δεν το ξέρω ή δεν έχω καταλάβει κάτι από την συμπεριφορά του.

an-deite-to-paidi-mou-na-kanei-kati-apo-ta-parakato-sas-parakalo-na-mou-to-peite-image02

Αν το παιδί μου έχει πάρει κάτι που δεν είναι δικό του είτε είναι χρήματα είτε πράγματα από κατάστημα, σας παρακαλώ θα ήθελα να μου το πείτε.

Αν δείτε το παιδί μου να κάνει κακό στον εαυτό του ή να έχει κάποιες διαταραχές που δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου, τότε ενημερώστε με.

an-deite-to-paidi-mou-na-kanei-kati-apo-ta-parakato-sas-parakalo-na-mou-to-peite-image04

Μην ανησυχείτε σχετικά με το πως θα αντιδράσω σε μια τέτοια αποκάλυψη.

Δεν θα χαλάσω την σχέση μου μαζί σας επειδή είπατε κάτι αρνητικό για το παιδί μου. Δεν είμαι τέτοιος γονιός.

Γεωργία Τ.
Πηγή: babyradio.gr

babyradio-logo

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Επόμενο άρθρο10 «μαθήματα πειθαρχίας» από το δάσκαλο του παιδιού μας
ParentsGo
Το ParentsGo είναι ένας χώρος για γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Στο ParentsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here