Ανατριχιαστικό video animation για την ενδοοικογενειακή βία από Έλληνα σπουδαστή!

2
36250

Διαφήμιση

Η βία στην οικογένεια φέρνει βία στην κοινωνία. Γι’ αυτό η βία στην οικογένεια δεν αποτελεί προσωπική ή οικογενειακή υπόθεση αλλά κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλους μας.
(Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια)

Η βία και η κακοποίηση στην οικογένεια είναι ένα φαινόμενο που υπήρχε πάντα αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο εμφανές και αντιληπτό με την αύξηση των σχετικών αναφορών και καταγγελιών. Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών παίζει η ενημέρωση του κοινού και των ειδικών για το τι συνιστά κακοποίηση στην οικογένεια.

Έτσι, λοιπόν, η ενδοοικογενειακή βία απασχολεί, δυστυχώς, μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας και κάθε προσπάθεια για να έρχονται στο προσκήνιο οι τραγικές επιπτώσεις της, είναι άξια προβολής. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο προβάλλουμε μέσα από αυτό το άρθρο την εξαιρετική δουλειά ενός νεαρού Έλληνα σπουδαστή, ο οποίος δημιούργησε ένα video animation μικρού μήκους, όπου μέσα σε δύο λεπτά μας δίνει μια συγκλονιστική εκδοχή της ενδοοικογενειακής βίας…

Το εκπληκτικό video που θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια είναι προϊόν εργασίας του Άγγελου Ροδιτάκη, ενός νέου Έλληνα σπουδαστή στην Αθήνα, ο οποίος κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να αποδείξει τόσο το ταλέντο όσο και την ευαισθητοποίησή του στη μάστιγα της ενδοοικογενειακής βίας. Το άρτιο σχεδιαστικά video χρησιμοποιεί την τεχνική του 3D Animation και μάλιστα ένα από τα πιο δύσκολα μέρη αυτού, το character animation. Μία τεχνική την οποία έχουν αναπτύξει σε υψηλό επίπεδο μεγάλα αμερικανικά studios όπως η Pixar-Disney και η Dreamworks, καθώς και studios της Iαπωνίας και της Γαλλίας.

Στην ιστορία, ένα μικρό αγοράκι παίζει ήσυχο και χαρούμενο στο δωμάτιό του. Κάποια στιγμή ακούει την πόρτα και αντιλαμβάνεται πως έχει επιστρέψει ο πατέρας του… μεθυσμένος. Τον βλέπει να πίνει και στη συνέχεια τον ακούει να έρχεται προς το δωμάτιό του… ο φόβος και ο τρόμος ζωγραφισμένα στο προσωπάκι του…

Δείτε τι γίνεται μετά… στο εξαιρετικό αυτό φιλμάκι μικρού μήκους με τίτλο Safe place :

Διαφήμιση

Ένα μεγάλο μπράβο στον Άγγελο για την εκπληκτική δουλειά του, αποδεικνύοντας μας μέσα σε 2 λεπτά πως το ταλέντο δεν έχει σύνορα και η θέληση δεν λείπει ακόμη και σε δύσκολους τομείς στην Ελλάδα. ΜΠΡΑΒΟ!!!

photo Φωτογραφία 1η,

Aggelos_Roditakis_icon6photo Φωτογραφία 2η,

Aggelos_Roditakis_icon1photo Φωτογραφία 3η,

Aggelos_Roditakis_icon7photo Φωτογραφία 4η,

Aggelos_Roditakis_icon2photo Φωτογραφία 5η,

Aggelos_Roditakis_icon8photo Φωτογραφία 6η,

Aggelos_Roditakis_icon9photo Φωτογραφία 7η,

Aggelos_Roditakis_icon3photo Φωτογραφία 8η,

Aggelos_Roditakis_icon4photo Φωτογραφία 9η,

Aggelos_Roditakis_icon10photo Φωτογραφία 10η,

Aggelos_Roditakis_icon5

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΒίντεο animation: Χορδές (cuerdas), Με λένε Μαρία… ή αλλιώς… ¡Hola! Soy Maria…
Επόμενο άρθρο15 πόλεις σαν πολύχρωμος καμβάς
ParentsGo
Το ParentsGo είναι ένας χώρος για γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Στο ParentsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.