Κανόνες για μπαμπάδες

0
6429

Διαφήμιση

Κανόνες για μπαμπάδες

Η πατρότητα δεν πρέπει να σας τρομάζει.
Το βιβλίο Κανόνες για μπαμπάδες είναι ένας πλήρης οδηγός με όλα όσα χρειάζεται ένας καταπληκτικός μπαμπάς για να τα βγάζει πέρα με τις μικρές και μεγάλες προκλήσεις της καθημερινότητας.

Θα μάθετε πώς να επικοινωνείτε με τα παιδιά σας.
Θα ανακαλύψετε τα μη και τα πρέπει της πειθαρχίας.
Θα ξέρετε τι να περιμένετε σε κάθε κατάσταση.
Και θα είστε σε θέση να καταλαβαίνετε τις ίδιες σας τις αντιδράσεις.

Ένα βιβλίο που παρέχει όλες τις συμβουλές για να γίνετε καλύτερος μπαμπάς ενός μωρού, ενός παιδιού ή ενός εφήβου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Συγγραφέας: ΜΙΟΥΛΕΡ ΤΡΙΟΝ
Mεταφραστής: ΚΑΝΤΖΟΛΑ-ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ ΒΕΑΤΡΙΚΗ
Κατηγορία: Οικογένεια – Υγεία – Lifestyle – Για όλη την Οικογένεια
Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 01/2016
Σελίδες: 128
ISBN: 978-618-02-0600-5
Κωδικός: 32083
Διαστάσεις: 12,2 x 15,8 εκ.
Τιμή: €7,90

Διαφήμιση

kanones-gia-mpampades-icon4

Ρίξτε παρακάτω μια γρήγορη ματιά στο περιεχόμενο, διαβάζοντας μερικούς κανόνες από τις σελίδες του βιβλίου:

kanones-gia-mpampades-icon1Κανόνας 3: Οι εμετοί και οι τοξικές πάνες πάνε πακέτο με τη δουλειά του μπαμπά.

Σηκώστε τα μανίκια και βοηθήστε τη γυναίκα σας σ’ αυτές τις «βρόμικες» δουλειές.

Με την ευκαιρία, να ξέρετε ότι στη δοκιμασία αυτή είστε μόνοι σας, αδέρφια. Μην μπείτε στον κόπο να ζητήσετε βοήθεια από τον κολλητό σας, τον αγαπημένο σας θείο ή το φίλο με τον οποίο πηγαίνετε στο γήπεδο, επειδή –σας το εγγυώμαι- την αγγαρεία τελικά θα την κάνετε μόνο σας. Θυμηθείτε απλώς ότι το νερό και το σαπούνι κάτι τέτοιες στιγμές χρειάζονται. Και κανένας άντρας δεν πέθανε ποτέ από άλλαγμα πάνας… ακόμη. Καλή τύχη!

kanones-gia-mpampades-icon1Κανόνας 9: Να βλέπετε κινούμενα σχέδια μαζί με τα παιδιά σας.

Θυμάστε πώς ήταν το να είστε παιδί; Τα παιδιά λατρεύουν τα κινούμενα σχέδια. Αλλά τα δικά σας παιδιά θα τα λατρεύουν ακόμα περισσότερο αν τα παρακολουθείτε κι εσείς μαζί τους. Τα φρούτα που χορεύουν και τα παρδαλόχρωμα τέρατα που τραγουδούν μπορεί να μην είναι η ιδανική επιλογή ψυχαγωγίας για σας, αλλά, αν σκοπεύατε να περάσετε την ώρα σας μπροστά στην τηλεόραση ούτως ή άλλως, γιατί να μην την περάσετε παρέα με τα παιδιά σας; Θα εκπλαγείτε από το πόσο πολύ μπορείτε να διασκεδάσετε αν το θέλετε.

Προσέχετε όμως: δεν είναι όλα τα καρτούν κατάλληλα για παιδιά. Ορισμένες δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων αποτελούν, μάλιστα, εξαιρετικά κακές επιλογές. Αν δεν παρακολουθείτε τι βλέπουν τα παιδιά σας, μπορεί στο τέλος να αναγκαστείτε να έχετε κάποιες μάλλον δυσάρεστες συζητήσεις μαζί τους.

Συμβουλή για μπαμπάδες: Αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αθλητικά ή τις ειδήσεις, προγραμματίστε να γράφετε τις αγαπημένες σας εκπομπές και να τις βλέπετε όταν έχετε χρόνο ή όταν τα παιδιά κοιμούνται.

kanones-gia-mpampades-icon1Κανόνας 31: Μάθετε πότε δεν πρέπει να λέτε απολύτως τίποτα.

Όποτε τα βρίσκετε σκούρα κατά τη διάρκεια ενός διαλόγου-παιδιού, πάψτε να σκέφτεστε τι θα πείτε μετά και ανοίξτε τα αυτιά σας να ακούσετε το παιδί σας. Προσπαθήστε να καταλάβετε πραγματικά τι σας λέει και ακούστε το με προσοχή, για να βεβαιωθείτε ότι καταλάβατε σωστά.

kanones-gia-mpampades-icon1Κανόνας 32: Αν δεν ξέρετε κάτι, τότε απλώς πείτε «δεν ξέρω».

Τα παιδιά είναι αρκετά έξυπνα ώστε να καταλαβαίνουν πότε λέμε βλακείες, ιδίως στα εφηβικά τους χρόνια, γι’ αυτό να είστε ειλικρινείς μαζί τους. Αν παραδεχτείτε ότι δεν είστε το μοντέλο του πατέρα-παντογνώστη, θα είστε πιο προσιτός και θα έρθετε πιο κοντά στα παιδιά σας (αρκεί να μην τους λέτε «δεν ξέρω» μόνο και μόνο για να τα ξεφορτωθείτε). Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από έναν ξερόλα, ιδίως αν αυτός ο ξερόλας είναι ο μπαμπάς σου. Φροντίστε, ωστόσο, να συνοδεύετε την ειλικρινή παραδοχή της έλλειψης γνώσεων για κάτι με την προσφορά να βοηθήσετε τα παιδιά σας να ανακαλύψουν την απάντηση.

kanones-gia-mpampades-icon1Κανόνας 38: Να λέτε συχνά «σ’ αγαπώ».

Τα παιδιά σας δεν μπορούν να διαβάσουν το μυαλό σας. Μην θεωρείτε, λοιπόν, δεδομένο ότι το ξέρουν πως τα αγαπάτε. Έχουν ανάγκη να ακούν τον πατέρα τους να τους λέει τις δύο πιο πολύτιμες λέξεις σε κάθε γλώσσα, το «σ’ αγαπώ». Και δεν εννοώ να τους το λέτε μία φορά το χρόνο, στα γενέθλια τους. Αυτό δεν μετράει. Πρέπει να τους το λέτε συχνά. Θα σας έλεγα, μάλιστα, να αφήσετε κάτω το βιβλίο που κρατάτε και να πάτε να τους το πείτε τώρα αμέσως. (Αν δεν είναι κοντά σας, στείλτε τους SMS ή email ή τηλεφωνήστε τους.) Και, σας παρακαλώ, μην σταματήσετε να εφαρμόζετε αυτόν τον κανόνα όταν τα παιδιά φύγουν από το σπίτι.

kanones-gia-mpampades-icon1Κανόνας 57: Να είστε πρώτα μπαμπάς και μετά φίλος.

Ως πατέρας, μερικές φορές οφείλετε να επιβάλλετε στα παιδιά σας αυτό που πρέπει να γίνει. Αν είστε πρώτα φίλος, μπορεί να είστε απρόθυμος να επιβάλλετε πειθαρχία και κανόνες, επειδή οι φίλοι δεν το κάνουν αυτό. Οι μπαμπάδες όπως πρέπει να το κάνουν, γι’ αυτό φροντίστε να δείχνετε σύνεση και να αποφασίζετε πού θα τραβάτε τη διαχωριστική γραμμή.

kanones-gia-mpampades-icon1Κανόνας 78: Να ελέγχετε τα νεύρα σας.

Η ψυχραιμία είναι εύκολο να χαθεί και θέλει προσπάθεια για να διατηρηθεί. Η απώλεια της αυτοκυριαρχίας δεν αποτελεί ποτέ παραγωγική εναλλακτική λύση για ένα γονιό. Ναι, μπορεί να κάνει τα παιδιά σας να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους εκείνη τη στιγμή, αλλά μόνο από φόβο. Εσείς όμως δεν θέλετε να σας φοβούνται τα παιδιά σας, θέλετε να σας αγαπούν και να σας σέβονται. Αν δυσκολεύεστε να συγκρατήσετε τα νεύρα σας επειδή είστε ανυπόμονος και οξύθυμος, ίσως θα ήταν καλό να αφιερώσετε πολύ περισσότερο χρόνο για να διερευνήσετε αυτόν τον κανόνα και να δουλέψετε πάνω στην εφαρμογή του. Συμβουλευτείτε μερικές από τις πηγές που προτείνονται στο τέλος του βιβλίου.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Τρίον Μιούλερ

Ο Τρίον Μιούλερ είναι Αμερικανός από τη Νότια Αφρική, που είχε την τύχη να διαθέτει όχι έναν αλλά επτά μπαμπάδες.
Μετά την εγκατάλειψή του σε μικρή ηλικία από το βιολογικό του πατέρα, αυτές οι επτά πατρικές φιγούρες αναπλήρωσαν το ρόλο του και με το παραπάνω.
Στήριξαν τον Τρίον σε διαφορετικές στιγμές της ζωής του, τον καθοδήγησαν στα παιδικά, εφηβικά και νεανικά του χρόνια, αλλά και στο ταξίδι του στην πατρότητα.

Ο Τρίον αντλεί την έμπνευσή του από τις ποικίλες εμπειρίες που αποκόμισε ως επαγγελματίας χορευτής, ως μέλος του ιατρικού προσωπικού στον Νοτιοαφρικανικό Στρατό, ως ιεραπόστολος, ως πρόεδρος ενός σωματείου φοιτητών, ως ομιλητής και ως ανάδοχος πατέρας.

Έχει πέντε υπέροχα –αλλά όχι τέλεια– παιδιά και μια καταπληκτική σύζυγο.
Όταν δεν πηγαινοφέρνει τα παιδιά του με το οικογενειακό βανάκι στο σχολείο και στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, και δεν μαγειρεύει κάτι γρήγορο αλλά υγιεινό, εργάζεται στη συμβουλευτική εταιρεία FranklinCovey.

Μαζί με τη σύζυγό του, Σόνι Μιούλερ, έχει γράψει το βιβλίο Κανόνες για μαμάδες: Και οι σούπερ μαμάδες χρειάζονται βοήθεια (Μίνωας, 2016).

kanones-gia-mpampades-icon2

και

kanones-gia-mpampades-icon3

Επικοινωνήστε με τον συγγραφέα:
Ιστότοπος: www.treion.com
Facebook: Dad rules
Twitter: @Treeon

Από το KidsGo, TeensGo και ParentsGo, με αγάπη, καλή ανάγνωση!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here