Μαμά του ογκολογικού θα γράψω για σένα σήμερα … για τον αγώνα σου…

0
2016

Διαφήμιση

Μαμά του ογκολογικού θα γράψω για σένα σήμερα … για τον αγώνα σου…

Να κρατήσεις το παιδί σου ζωντανό,

απέναντι σε ένα τέρας ύπουλο, σκληρό που κατατρώει το μέσα του παιδιού σου … κι εσύ είσαι άοπλη, αδύναμη, απελπισμένη και απροετοίμαστη … Στη φαρέτρα σου, μάνα, υπάρχει μόνο η δύναμη της αγάπης σου για το σπλάχνο σου και ρίχνεσαι σε έναν αγώνα άνισο και άδικο και επίπονο!!!

Έγινες νοσηλεύτρια, αλλάζεις γάζες στο hickman καθημερινά, όταν χρειαστεί τραβάς μόνη σου το αίμα από το σωληνάκι, έμαθες να αποστειρώνεις τα πάντα, σταματάς και να ανασαίνεις κοντά του για να μην πάρει μικρόβιο … Έμαθες και να βάζεις ηπαρίνη, για να μη βουλώσει.

Έγινες ψυχολόγος, για το παιδί σου, για τον εαυτό σου για την υπόλοιπη οικογένεια σου. Ξημεροβραδιάζεσαι για μήνες πάνω σε μια πολυθρόνα με έναν υπολογιστή για να βρεις κάπου την ελπίδα, έστω και στην άλλη άκρη του κόσμου …

Έμαθες τα πρωτόκολλα, τι λέει το Αγγλικό, τι το Αμερικάνικο … έμαθες τα φάρμακα, τις δόσεις. Έμαθες να επικοινωνείς με γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Παρακολουθείς τα φάρμακα που ρέουν στις καταπονημένες φλέβες του, στα αδύναμα κιτρινωπά χεράκια του … Γιατί ξέρεις ότι λίγες σταγόνες λάθος, θα σκοτώσουν το παιδί σου. Άγρυπνη δίπλα στο κρεββάτι του πόνου του παιδιού σου.

Έγινες κλόουν και χαμογελάς όλη μέρα και μόλις το παίρνει ο ύπνος βγαίνεις στο διάδρομο ή πας στο εκκλησάκι του νοσοκομείου και γίνεσαι ένα με το πάτωμα. Και πνίγεις μέσα σου εκείνη την κραυγή που θες να αφήσεις να βγει και να σκίσει τον ουρανό για να εκτονώσεις τον πόνο που ξεσκίζει την καρδιά σου.

Έγινες και ζωγράφος και τραγουδίστρια και ηθοποιός. Δίνεις παραστάσεις και ο μονάκριβος σου θεατής σε χειροκροτεί και σε αγκαλιάζει με όση δύναμη του έχει απομείνει. Σοκαρίστηκες όταν έχασε τα μαλλιά του, όταν έχασε όλα εκείνα τα κιλά και το χρώμα του. Άλλαξε τόσο που δυσκολευόσουν να το αναγνωρίσεις.

Διαφήμιση

Και θυμώνεις, θυμώνεις πολύ, που μήνες στο νοσοκομείο οι περισσότεροι σας ξέχασαν, λες και δεν υπάρχετε. Και πονάς που ελάχιστοι θυμούνται να σηκώσουν το τηλέφωνο τους να καλέσουν. Και αγαλλιάζει η καρδιά σου με τη λάμψη στα μάτια του κάθε φορά που ένας αληθινός φίλος του τηλεφωνεί και μιλάνε. Βλέπεις, εκείνο το τηλεφώνημα του δίνει δύναμη, του θυμίζει ότι εκεί έξω η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να παλέψει, να αντέξει, να τα δώσει όλα για να ζήσει. Και το κάνει!!! Παλεύει σαν λιοντάρι. Κι εσύ μάνα του ογκολογικού, που όλοι σε φωνάζουνε απλά «μαμά» κι έχεις ξεχάσει και το όνομα σου ντρέπεσαι που είσαι τόσο μικρή, λίγη και δειλή μπροστά στο μεγαλείο και τη δύναμη της ψυχής του παιδιού σου.

Αφιερωμένο στις μαμάδες του ογκολογικού. Όσες πέρασαν απ’ εκεί όλα αυτά τα χρόνια, κι αυτές που σήμερα είναι μέσα με τα παιδιά τους. Ποτέ δεν ξεχνάω, ποτέ!!! Οι προσευχές μου είναι μαζί σου μαμά του ογκολογικού. Με σένα και το παιδί σου.

Γράφει η Valma Kiriaki

Πηγή: www.facebook.com και www.facebook.com/karkinosstopaidi

Χρυσός Σεπτέμβρης

Παγκόσμιος Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας.

Μια Παγκόσμια Εκστρατεία που ξεκίνησε το 2012 από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από γονείς που τα παιδιά τους πάλεψαν και παλεύουν με τον Καρκίνο.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η Ενημέρωση, η Αφύπνιση, η Ευαισθητοποίηση του κόσμου ώστε να χρηματοδοτούνται οι έρευνες για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας μέχρι να βρεθεί η πολυπόθητη θεραπεία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here