Ο τοξικός γονέας… Γεμίζει δηλητήριο το παιδί με αυτές τις εκφράσεις…

0
16744

Διαφήμιση

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου

Αυτοί οι άνθρωποι είναι τοξικοί, είναι γονείς και ζούνε ανάμεσα μας. Τι κάνουμε γι αυτό;;;; 

Η μάνα φρικιό! (Υπάρχει και ο πα-ΤΕΡΑΣ)

Κι επειδή εγώ έχω την «τύχη» (Θεέ μου τι ακούω;;;) να ζω κοντά σε διαμερίσματα όπου οι «υστερικές» μανάδες – γειτόνισσες δίνουν καθημερινό ρεσιτάλ (ευτυχώς δεν είναι πολλές – κανά δυο -τρεις), αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο, μήπως και τους ξυπνήσω την μητρότητα που έχουνε θάψει στα τάρταρα…

Καθημερινά, ακούω εκφράσεις όπως: 

-Ρε κωλόπαιδο, δε σου είπα να μην το κάνεις αυτό;

-Χαμένο κορμί, τι θα γίνεις αν δε διαβάζεις, ε;;; Φύγε από δω παλιόπαιδο…

Διαφήμιση

-Θες να μου γυρίσει το μάτι ανάποδα και να σε θάψω;

-Σκάσε σου είπα! Μη με κάνεις να σε δείρω…

-Θα σου σπάσω το κεφάλι, βλαμμένο.

-Άη στο διάβολο μαλικισμένο.

-Μα, θα με πεθάνεις ;

-Ξύπνα, γιατί αλλιώς θα κοιμηθείς μια για πάντα.

-Άχρηστη είσαι;

-Σου τ’ ορκίζομαι ότι θα σε σκοτώσω καμια ώρα. Με τρελαίνεις με αυτά που κάνεις, το καταλαβαίνεις;;;

-Είναι να μην τα πάρω… Θα σου σπάσω τα μούτρα.

-Τελείωνε ρε, μην σε τελειώσω εγώ…

-Σκατόπαιδο, μου προκαλείς αηδία.

Και εδώ, σταματώ… δε συνεχίζω άλλο γιατί…, εσύ που συμπεριφέρεσαι έτσι, με προκαλείς… Δε μπορείς να ξεστομίζεις αυτά τα λόγια… Οσο θυμό κι αν έχεις, να πας σε ψυχολόγο, να μάθεις να το διαχειρίζεσαι, να ράψεις το στόμα σου μια για πάντα! 

Είσαι τοξική μάνα! 

Ως τοξικός άνθρωπος δηλητηριάζεις τη ψυχή του παιδιού σου και όλης της οικογένειας σου… Κι ασφαλώς υπάρχει και ο τοξικός πατέρας, ο οποίος πολλές φορές σηκώνει το βρωμόχερο του και χτυπά το παιδί, λες κι είναι σάκος του μποξ. 

Οι τοξικοί γονείς πρέπει να καταλάβουν, ότι με τη βία (λεκτική, ψυχολογική, σωματική), δημιουργούν ανθρώπους φοβισμένους, βίαιους, ψυχολογικά τραυματισμένους, ανασφαλείς και πολλά ακόμη προβλήματα.

Οι τοξικοί γονείς, έχουν έντονες εκρήξεις, δεν γνωρίζουν μέτρο και είναι τόσο συχνές που ο θυμός επισκιάζει τα πάντα μέσα στο σπίτι.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με διαρκή ξεσπάσματα οργής, είναι σαν να ποτίζονται με δηλητήριο από το οποίο είναι αδύνατο να μείνουν ανεπηρέαστα. Μερικές φορές γίνονται άνθρωποι προορισμένοι να παραμελούν τις ανάγκες τους, προκειμένου να ευχαριστούν τους άλλους και να γίνονται αποδεκτοί, ενώ σε άλλες περιπτώσεις εξελίσσονται και τα ίδια σε «θυμωμένες προσωπικότητες».

Σταμάτα να συμπεριφέρεσαι σαν ΤΕΡΑΣ-ΦΡΙΚΙΟ. Είσαι μάνα! Είσαι πατέρας! Κάνεις κακό στο παιδί σου. Είσαι κακός γονέας, κακός άνθρωπος. Ξύπνα και άλλαξε, ΤΩΡΑ! 

Υστερικέ γονέα, μπορεί να μεγάλωσες έτσι, να έχεις άσχημα βιώματα, να έχεις πολλά προβλήματα, ΤΙΠΟΤΑ όμως από όλα αυτά δε δικαιολογεί τη συμπεριφορά σου.

Γι αυτό την επόμενη φορά, θα τολμήσω. Θα σε καταγγείλω στην αστυνομία. Αν συνεχίσεις θα σε μηνύσω ή θα καλέσω στην Εισαγγελλία Ανηλίκων, να δηλώσω το συμβάν. Γιατί αν δεν το κάνω, θα νιώθω συνένοχη. Θα έχω κλείσει τα μάτια και τα αυτιά σε κάτι τόσο φρικτό…

Πολλοί φοβούνται ότι θα μπλέξουν… διαδικασίες, νομικά τρεχάματα, χρήματα που δεν έχουν… Για να σας απαλλάξω από κάθε φοβία, για να σώσουμε ένα παιδί που μεγαλώνει με τόση βία, θέλω να ξέρετε ότι μπορείτε να κάνετε ανώνυμα την καταγγελία σας, ακόμα και στο 100.

Πηγή: https://www.juniorsclub.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here