Οι 3 καθημερινές κινήσεις που σας φέρνουν πιο κοντά με το παιδί

0
83185

Διαφήμιση

Ίσως το «πόσο θα φάει» και το «πότε θα κοιμηθεί» να είναι οι πιο σημαντικές έγνοιες μιας μητέρας στην καθημερινότητά της με το παιδί. Πέρα από αυτές τις βασικές ανάγκες του, όμως, υπάρχουν και κάποιες άλλες, εξίσου σημαντικές, στις οποίες να μην έχετε αφιερωθεί όσο θα έπρεπε.

oi-3-kathimerines-kiniseis-pou-sas-fernoun-pio-konta-me-to-paidi-icon3Χαρίστε του 8 θαυματουργά αγγίγματα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά χρειάζονται ένα μίνιμουμ 8 αγγιγμάτων κατά την διάρκεια της ημέρας για να νιώσουν συνδεδεμένα με τους γονείς τους. Αν, μάλιστα, περνούν μια δύσκολη μέρα (αρρώστιες, κακός ύπνος, κακοδιαθεσία κ.ά.), το μίνιμουμ ανεβαίνει στα 12 αγγίγματα την ημέρα. Το άγγιγμα μπορεί να περιλαμβάνει από μια αγκαλιά, μέχρι ένα απλό χάδι στο μάγουλο ή ένα παιχνιδιάρικο τσιμπηματάκι στη μέση του!

oi-3-kathimerines-kiniseis-pou-sas-fernoun-pio-konta-me-to-paidi-icon1

oi-3-kathimerines-kiniseis-pou-sas-fernoun-pio-konta-me-to-paidi-icon3Πιάστε του την… κουβέντα

Τα παιδιά χρειάζονται καθημερινά μια ουσιώδη, πρόσωπο με πρόσωπο, συζήτηση με τη μαμά και τον μπαμπά τους. Αυτή η οπτική επαφή είναι αρκετά σημαντική γι’ αυτά, όπως επίσης το να τους μιλάτε κι εσείς έτσι, ώστε να μπορούν να σας παρακολουθήσουν. Αφιερώστε τους λίγο χρόνο τέτοιου είδους κάθε μέρα και δείτε πόσο το ευχαριστιούνται!

Διαφήμιση

oi-3-kathimerines-kiniseis-pou-sas-fernoun-pio-konta-me-to-paidi-icon3Προσέξτε τα 9 πιο σημαντικά λεπτά της ημέρας

Υπάρχουν 9 λεπτά, μοιρασμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας, που έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στο παιδί.

  • Τα πρώτα 3 λεπτά είναι ακριβώς τη στιγμή που ξυπνά.
  • Τα επόμενα 3 όταν επιστρέφει στο σπίτι από το σχολείο και
  • τα τελευταία 3 όταν πηγαίνει για ύπνο το βράδυ.

Σε αυτά τα 3 τρίλεπτα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση και να δείξετε στο παιδί σας την αγάπη σας και το πόσο σημαντικό είναι για εσάς.

Δοκιμάστε όλα τα παραπάνω για έναν μήνα και διαπιστώστε αν κάνουν τη διαφορά στο παιδί σας. Σίγουρα θα δείτε ότι οι σχέσεις σας γίνονται ακόμη πιο ζεστές και τρυφερές!

Πηγή: powerofmoms.com

powerofmoms-logo

Εμείς το διαβάσαμε εδώ.

mama365-logo

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠόσο κακό κάνουμε στα παιδιά όταν τους φωνάζουμε;
Επόμενο άρθροΈνα θυμωμένο παιδί έχει θυμωμένους γονείς
ParentsGo
Το ParentsGo είναι ένας χώρος για γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Στο ParentsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here