Παππούς και Γιαγιά: Οι «Θησαυροί» της Οικογένειας

2
8597

Διαφήμιση

Πολλοί γονείς μεταξύ των άλλων οικογενειακών θεμάτων, μου κάνουν πολλά παράπονα για τους παππούδες και τις γιαγιάδες των παιδιών τους. Όπως για παράδειγμα, ότι τα κακομαθαίνουν δίνοντας τους τροφές που οι ίδιοι απαγορεύουν στα παιδιά τους. Ότι τα ξυπνάνε νωρίτερα ή αργότερα από ότι οι ίδιοι συνηθίζουν.

Δεν τα αφήνουν να φορέσουν ό,τι ρούχα θέλουν ή το αντίθετο, τα έχουν πολλές ώρες στη θάλασσα το καλοκαίρι και δεν τους βάζουν ανά τακτά διαστήματα αντιηλιακό, ότι τα βάζουν μεσημέρι για ύπνο, και η λίστα είναι τόσο μεγάλη που αδυνατώ να συνεχίσω, γενικώς λίγο πολύ τα ψιλό-κάνουν σχεδόν όλα λάθος.

Εγώ τους λέω, αγαπητοί γονείς, και ιδιαίτερα αγαπητή μαμά (ο πατέρας συνήθως ακολουθεί αυτά που λέει η μαμά), έχετε καταλάβει τι ανεκτίμητο θησαυρό έχετε στην οικογένεια σας;

Έχετε καταλάβει πόσο σημαντικοί και ιδιαίτεροι είναι αυτοί οι άνθρωποι στη ζωή των παιδιών σας ή απλά νομίζετε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιο εύκαιροι (όταν τους χρειάζεστε) και οι πιο υποχρεωμένοι για να σας εξυπηρετούν, όταν θέλετε, όπως θέλετε και όπου θέλετε;

Είστε πολλοί τυχεροί που υπάρχουν αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι και στη δική σας ζωή αλλά προπάντων στη ζωή των παιδιών σας! Τώρα αν εσείς έχετε παρακάμψει στο μυαλό σας την σπουδαιότητα και την βαρύτητα των ρόλων που παίζουν στις ζωές μας, επιτρέψτε μου με πολύ αγάπη και σεβασμό να σας υπενθυμίσω ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα για την ψυχική μας υγεία αλλά και ολόκληρης της οικογένειας.

Ο πυρήνας της οικογένειας είστε εσείς (γονείς) και τα παιδιά σας

Μέσα σε αυτό τον πυρήνα υπάρχουν και άλλα άτομα που απλά άλλαξε ο ρόλος τους, και από δικοί σας γονείς έγιναν και παππούδες και γιαγιάδες των παιδιών σας. Για αυτό καλό είναι να επανεξετάσετε σοβαρά τις θέσεις σας και τις σκέψεις σας, για αυτούς τους ανθρώπους και τον ρόλο τους Μέσα στην Οικογένεια.

Διαφήμιση

Δεν είναι υπηρέτες σας, είναι άνθρωποι με συναισθήματα, και προπάντων δεν είναι ξένοι ή απλά αναπληρωματικοί. Είναι πάνω από όλα οι δικοί σας γονείς, και καλό θα είναι να δούμε τα πράγματα στη πραγματική τους διάσταση. Οι μανούλες πρέπει να πάψουν να συγκρίνουν την δική τους μαμά και μπαμπά, με την μητέρα και τον πατέρα του συζύγου τους, αλλά και ο σύζυγος οφείλει να κάνει το ίδιο.

Γιατί ουσιαστικά, εντοπίσαμε, ότι εκεί ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, οι εγωισμοί τους απέναντι στο ρόλο των πεθερικών και όχι στο ρόλο των παππούδων και των γιαγιάδων. Τελικά μπορούμε να αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε από τον παππού και την γιαγιά; ή να το θέσω καλύτερα, ξέρουμε τι σημαίνει για ένα παιδί να έχει παππού και γιαγιά ή έναν από τους δύο;

Τελικά, τι είναι ο παππούς και η γιαγιά για τα τυχερά παιδιά που τους έχουν στη ζωή τους ενεργά; Από πού να ξεκινήσω; Αγάπη, εποπτεία, απίστευτες γνώσεις, μυστικές συμφωνίες… όρια και κανόνες.

Μελέτες – Αποτελέσματα

Υπάρχουν 10άδες μελέτες που μπορείτε να βρείτε στο ίντερνετ όπου όλες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα.

Οι Γιαγιάδες και οι Παππούδες είναι ο σπουδαιότερος συνδετικός κρίκος της οικογένειας, έρευνες έχουν αποδείξει πόσο πολύ πιο υπεύθυνα, ευτυχισμένα και συναισθηματικά ισορροπημένα είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν και επηρεάζονται από αυτούς τους υπέροχους θησαυρούς της οικογένειας. Τα παιδιά μας ευαισθητοποιούνται περισσότερο και τους δημιουργείται μια απίστευτη υπευθυνότητα προς τους μεγαλύτερους ανθρώπους ειδικά, αλλά και γενικότερα, με αποτέλεσμα να είναι ποιο προστατευτικά και τρυφερά σε τέτοιου είδος σχέσεις.

Για αυτό καλό είναι, και είναι στο χέρι μας, να προσέχουμε πολύ περισσότερο τις σχέσεις μας με τους γονείς μας (πεθερικά μας), για τον απλούστατο λόγο, συντελούν τόσο σημαντικό έργο στη δομή της οικογένειας όσο σημαντικό ρόλο θα έχουμε και εμείς όταν έρθει η ώρα να έχουμε και να φροντίζουμε τα δικά μας εγγόνια!

Πηγή: enallaktikidrasi.com
enallaktikidrasi site-logo

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΜητρικές ενοχές: Η σιωπηλή επιδημία
Επόμενο άρθροΗ αντίρρηση στην εφηβεία είναι είδος πρώτης ανάγκης
ParentsGo
Το ParentsGo είναι ένας χώρος για γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Στο ParentsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here