vivlio-paramythi-paidia-diatrofi

Στο «χωριουδάκι του Νοστιμούλη» ξέρουν από σωστή διατροφή

Διαφήμιση

Ένα βιβλίο από τη διατροφολόγο, με ειδίκευση στη δημόσια υγεία και διατροφή, Ιωάννα Δ. Μασούρα, για μικρούς και μεγάλους 

Τι καλύτερο από ένα παραμύθι για να διδάξει σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή; Η διατροφολόγος Ιωάννα Δ. Μασούρα, ονειρεύτηκε και μετέφερε στο χαρτί μια όμορφη ιστορία, την οποία διηγείται μέσα από τις σελίδες του παραμυθιού «Το χωριουδάκι του Νοστιμούλη».

Η ιδέα για το παραμύθι ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν, με αφορμή πάντα την αγάπη της συγγραφέως για την υγιεινή διατροφή και τα παιδιά. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση για τη συγγραφή του παραμυθιού, έπαιξαν επίσης οι επισκέψεις που πραγματοποίησε σε νηπιαγωγεία και σχολεία, με αφορμή την ιδιότητά της, οι οποίες αποτέλεσαν και έμπνευση για το παραμύθι. «Αντιλήφθηκα πόσο σημαντικό είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά, να τρώνε υγιεινά και να αθλούνται από μικρή ηλικία», αναφέρει η ίδια.

vivlio-paramythi-paidia-diatrofi

Πώς σκοπεύει να το πετύχει;

Μέσω της ιστορίας του σεφ Νοστιμούλη, μπορεί να ταυτιστεί ένα παιδί, να διασκεδάσει και ταυτόχρονα να εμπλουτίσει τις γνώσεις του γύρω από τις σωστές διατροφικές συνήθειες. Μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν στο χωριουδάκι του Νοστιμούλη, που είναι γεμάτο όμορφες εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις. Εκεί, οι κάτοικοι του χωριού ζούσαν αρμονικά και τρέφονταν με ό,τι τους πρόσφερε η γη και τα ζώα τους, ώσπου μια κινητή καντίνα που πουλούσε μόνο προ-μαγειρεμένο φαγητό θα γίνει η αιτία να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Την εικονογράφηση του βιβλίου ανέλαβε η Κύπρια «animator» και εικονογράφος Άννα Στυλιανίδου η οποία λατρεύει να ζωντανεύει ιστορίες με την τέχνη της. Την επιμέλεια του κειμένου έχει η Δρ. Άννα Χαραλαμπίδου, επίκουρη καθηγήτρια γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο Middlesex στο Λονδίνο και την επιμέλεια της έκδοσης η Μαρία Κωνσταντίνου που δραστηριοποιείται στον τομέα των γραφικών τεχνών και της διαφήμισης εδώ και δύο σχεδόν δεκαετίες.

Στόχος και επιθυμία της δημιουργού είναι το παραμύθι αυτό να παροτρύνει τους αναγνώστες και ακροατές προς τον δρόμο της υγιεινής διατροφής. Θα μπορούσε επιπλέον να γίνει ένα εκπαιδευτικό «εργαλείο» για την κατανόηση της σωστής διατροφής, για καλή υγεία. Άλλωστε η ίδια έχεις ως αρχή το απόφθεγμα του Ιπποκράτη «η τροφή σου το φάρμακο σου», μιας κι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το βιβλίο έχει περιληφθεί στον κατάλογο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με τα εγκεκριμένα βιβλία για το σχολικό έτος 2020-2021 (Εξάμηνο Α’).

vivlio-paramythi-paidia-diatrofi

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης NutriLife by Ioanna Masoura στο Facebook και nutrilife_ioannamasoura στο Instagram ή παρακαλώ επικοινωνήστε στο +357 99 38 44 45 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Ιωάννα Μασούρα

Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι πτυχιούχος Διατροφής και Επιστήμης Τροφίμων του Πανεπιστημίου του Reading, στο Η.Β. Η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα: «Πρόσληψη δημητριακών ολικής αλέσεως και υγεία του εντέρου». Τον Σεπτέμβριο του 2013 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με εξειδίκευση στη Δημόσια Υγεία και Διατροφή στο Πανεπιστήμιο του Southampton στο Η.Β. Η μεταπτυχιακή της διατριβή αξιολόγησε τους παράγοντες που επηρεάζουν την πρόσβαση και επιλογή τροφών από άτομα τρίτης ηλικίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα σχετικά με την νοσογόνο παχυσαρκία καθώς και θέματα σχετικά με την υγεία και διατροφή του παιδιού. Έχει άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Αρθρογραφεί τακτικά για το medNutrition.gr. Επίσης έχει αναλάβει την παρουσίαση σε μαθητές δημοτικών σχολείων στην επαρχία Λευκωσίας διαδραστικών σεμιναρίων με θέμα το «Υγιεινό Πρόγευμα». Παρακολουθεί τις περισσότερες Ημερίδες και Συνέδρια που αφορούν τη διατροφή που διεξάγονται στην Κύπρο. Είναι μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διατροφολόγων και Διαιτολόγων Κύπρου.

Διαφήμιση

Κοινοποίηση

Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι πτυχιούχος Διατροφής και Επιστήμης Τροφίμων του Πανεπιστημίου του Reading, στο Η.Β. Η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα: «Πρόσληψη δημητριακών ολικής αλέσεως και υγεία του εντέρου». Τον Σεπτέμβριο του 2013 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με εξειδίκευση στη Δημόσια Υγεία και Διατροφή στο Πανεπιστήμιο του Southampton στο Η.Β. Η μεταπτυχιακή της διατριβή αξιολόγησε τους παράγοντες που επηρεάζουν την πρόσβαση και επιλογή τροφών από άτομα τρίτης ηλικίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα σχετικά με την νοσογόνο παχυσαρκία καθώς και θέματα σχετικά με την υγεία και διατροφή του παιδιού. Έχει άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Αρθρογραφεί τακτικά για το medNutrition.gr. Επίσης έχει αναλάβει την παρουσίαση σε μαθητές δημοτικών σχολείων στην επαρχία Λευκωσίας διαδραστικών σεμιναρίων με θέμα το «Υγιεινό Πρόγευμα». Παρακολουθεί τις περισσότερες Ημερίδες και Συνέδρια που αφορούν τη διατροφή που διεξάγονται στην Κύπρο. Είναι μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διατροφολόγων και Διαιτολόγων Κύπρου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε μας

Βρείτε μας στα παρακάτω social media και μείνετε ενημερωμένοι!

Δημοφιλή άρθρα

Πρόσφατα άρθρα

Scroll to Top