Τι να κάνετε εάν το παιδί σας φέρεται άσχημα μπροστά σε κόσμο

0
1645

Διαφήμιση

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!

Βγαίνουμε με τα παιδιά μας στο πάρκο, στο σούπερ μάρκετ ή σε κάποια κοινωνική εκδήλωση, κι αντί να είμαστε περήφανοι για εκείνα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα για λογαριασμό τους (και μας) και να δοκιμάζουν την υπομονή μας. Τι είναι σκόπιμο να κάνουμε σε εκείνες τις περιπτώσεις που τα παιδιά δείχνουν τον χειρότερο εαυτό τους μπροστά σε… κοινό;

Θυμηθείτε πως αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε εσάς. Όλοι οι γονείς το έχουν ζήσει (ή πρόκειται να το ζήσουν).

Μην το αφήσετε να περάσει έτσι για να μην κάνετε σκηνή μπροστά σε κόσμο. Εάν έχετε ορίσει κάποια συγκεκριμένη συνέπεια για τη συμπεριφορά αυτή (π.χ. να φύγετε, να μην το αφήσετε να παίξει με το τάμπλετ ή να καθίσει για λίγο μόνο του) πρέπει να την επιβάλετε ακόμα και μέσα στο σούπερ μάρκετ. Θα είναι δύσκολο, αλλά διαφορετικά αυξάνετε τις πιθανότητες να ξανασυμβεί.

Παίξτε στο σπίτι παιχνίδια ρόλων όπου θα δείξετε στο παιδί ποια είναι η ενδεδειγμένη συμπεριφορά όταν βρισκόμαστε μπροστά σε κόσμο.

Φροντίστε να έχετε μαζί σας κάποιο σνακ. Τις περισσότερες φορές τα παιδιά αντιδρούν έντονα όταν είναι πεινασμένα.

Διαφήμιση

Κατανοήστε ότι αυτό είναι ένα φυσιολογικό στάδιο στην ανάπτυξη του παιδιού. Σκεφτείτε πόσες φορές στο παρελθόν (πριν ακόμα αποκτήσετε παιδιά) έχετε δει παιδιά να τσιρίζουν μέσα στα μαγαζιά. Απλά συμβαίνει…

Όσο κι αν αντιδρά το παιδί, επιμείνετε σ’ αυτό που του ζητάτε. Εάν αλλάζετε γνώμη διαρκώς το παιδί μπερδεύεται χειρότερα.

Εάν είναι κάτι που το παιδί κάνει συστηματικά, αποφύγετε να πηγαίνετε μαζί σε πολυσύχναστους χώρους για ένα διάστημα και ξαναδοκιμάστε πάλι μετά από μερικές μέρες.

Καθώς πλησιάζετε στον προορισμό σας, υπενθυμίστε στο παιδί πώς περιμένετε να φερθεί έως ότου να επιστρέψετε στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης: Πώς να πειθαρχείτε το παιδί όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο

Πηγή: www.mamamia.gr

mamamia site-logo

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΜη φέρεσαι στο παιδί σου σαν «Βασιλιά»!
Επόμενο άρθροΟι «τεμπέληδες» γονείς μεγαλώνουν καλύτερα παιδιά
ParentsGo
Το ParentsGo είναι ένας χώρος για γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Στο ParentsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here