Τις μέρες που νιώθεις λίγος και ανάξιος διάβασε αυτό

0
5900
synaisthimata lypis stenachoremenos anthropos

Διαφήμιση

Νοιώθεις λίγος επειδή πραγματικά είσαι ή επειδή σε έκαναν να νοιώθεις έτσι;

Ποιος μπορεί, άραγε, να αποφασίσει αν εσύ αξίζεις ή όχι;

Άκουσε. Η αξία σου είναι μεγάλη, η προσφορά σου επίσης. Είναι μεγάλη ευλογία που αγωνίστηκες για κάτι που αγάπησες πολύ, που επέμεινες, που έκλαψες και που πόνεσες.

Το αν ο άλλος δεν το εκτίμησε, δεν αφορά εσένα. Άφησε αυτό να είναι δικό του πρόβλημα. Μην σκορπάς τους θησαυρούς της ψυχής σου σε πλανόδιους μικροπωλητές.

Αλλά σε καταλαβαίνω, άνθρωπε, αποζητούσες και εσύ λίγη ξεκούραση. Και προδόθηκες. Άρχισες τότε μέσα σου να γεμίζεις με ιδέες άσχημες για τον εαυτό σου, άρχισες να τον θεωρείς λίγο επειδή σε εξαπάτησαν, πουλώντας σου φθηνά λόγια αγάπης.

Πίστευες για τον εαυτό σου ότι είναι λίγος, επειδή σε αντιμετώπισαν με τόσο φθηνό τρόπο, επειδή σου φέρθηκαν σα να μην έχεις αξία.

Διαφήμιση

Μην αυτοτιμωρείσαι άλλο, σταμάτα να ταλαιπωρείς τον τόσο πληγωμένο εαυτό σου. Συμπόνησε τον, από αγάπη και κατανόηση έχει ανάγκη. Δεν είσαι λίγος, οι πράξεις των άλλων σε έκαναν να το πιστεύεις αυτό, όχι εσύ.

Εκεί έξω υπάρχουν άτομα, φίλοι, παρέες, ταίρια που θα εκτιμήσουν την αξία σου και θα σε αγαπήσουν πραγματικά.

Δεν είσαι λίγος. Σταμάτα να νοιώθεις έτσι. Λίγο είναι το άτομο που σε έκανε εσένα να νοιώθεις λίγος.

Γράφει Μαρία Σκαμπαρδώνη

Πηγή: www.yang.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο10 τρόποι για να βελτιώσεις τη μνήμη των μαθητών σου!
Επόμενο άρθροEργαστήρι για τη βία στις σχέσεις
ParentsGo
Το ParentsGo είναι ένας χώρος για γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Στο ParentsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here