Το ποδόσφαιρο βελτιώνει την απόδοση των παιδιών στο σχολείο

0
21530

Διαφήμιση

Το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει να μπει σε σειρά η ζωή ενός νεαρού παιδιού, εάν έχει κατάλληλη πειθαρχία και κίνητρα. Το ποδόσφαιρο προσελκύει τα παιδιά που έχουν μια φυσική επιθετικότητα και τάση για αθλητισμό.

Μπορεί να είναι ένας τέλειος τρόπος να δείξουν αυτές τις ικανότητες μέσα σε μία ομάδα ενώ θα χτίζουν την σχέση τους με τους συμπαίκτες και τους προπονητές τους.

to-podosfairo-veltionei-tin-apodosi-ton-paidion-sto-sxoleio-icon2Προνόμιο
Όταν ένα παιδί αγαπά το ποδόσφαιρο και θέλει να παίξει στην ομάδα του σχολείου, μπορεί να είναι μια σπουδαία ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του και την τάση για άθληση.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το ταλέντο που μπορεί να έχει κάποιος, η ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο αποτελεί προνόμιο για αυτόν που την έχει.

Για να επιτραπεί σε ένα νέο παίκτη να συμμετέχει, θα πρέπει να κρατάει υψηλά τους βαθμούς του και να συμπεριφέρεται σωστά σε όλα τα επίπεδα. Μόλις οι παίκτες που πραγματικά θέλουν να μπουν στο γήπεδο το συνειδητοποιήσουν αυτό, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, ώστε να μην χάσουν την ευκαιρία να παίξουν.

to-podosfairo-veltionei-tin-apodosi-ton-paidion-sto-sxoleio-icon1

Διαφήμιση

to-podosfairo-veltionei-tin-apodosi-ton-paidion-sto-sxoleio-icon2Ωρίμανση
Το ποδόσφαιρο παρέχει στα παιδιά κάτι που θα τους κάνει να επικεντρωθούν στην ζωή τους. Θα πρέπει να προετοιμαστούν σκληρά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να έχουν την ευκαιρία να παίξουν έναν αγώνα το Σαββατοκύριακο.

Η ιδέα της προπόνησης 4 ή 5 ημέρες την εβδομάδα μπορεί να μην αρέσει σε κάποια από αυτά και να φαντάζει σαν αγγαρεία. Αλλά καθώς προχωρά η σεζόν, τελικά βλέπουν για ποιο λόγο προπονούνται με αυτή τη διάρκεια και συχνότητα.

to-podosfairo-veltionei-tin-apodosi-ton-paidion-sto-sxoleio-icon2Οι δεξιότητες βελτιώνονται. Το γνωστικό επίπεδο αυξάνεται. Προετοιμασία για το παιχνίδι σημαίνει καλύτερη απόδοση στα παιχνίδια.

Η συνειδητοποίηση ότι η σκληρή δουλειά φέρνει καρπούς μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ωριμάσουν καθώς δένονται με το άθλημα. Αυτό τους βοηθά στο σχολείο, αλλά και σε άλλες πτυχές της ζωής τους.

to-podosfairo-veltionei-tin-apodosi-ton-paidion-sto-sxoleio-icon3

to-podosfairo-veltionei-tin-apodosi-ton-paidion-sto-sxoleio-icon2Εστίαση στους στόχους
Για να παραμείνουν μάχιμα και ανταγωνιστικά σε μια ομάδα ποδοσφαίρου, τα παιδιά πρέπει να έχουν ένα ελάχιστο επίπεδο απόδοσης στην τάξη που διαφέρει από σχολείο σε σχολείο.

Οι παίκτες μαθαίνουν πώς να επικεντρώνονται στο διάβασμά τους και στις σχολικές εργασίες τους επειδή δεν έχουν πλέον χρόνο για χάσιμο.

Η προπόνηση μπορεί να διαρκέσει 1 ½ ή 2 ώρες κάθε μέρα. Κάνοντας καλύτερη διαχείριση του χρόνου τα παιδιά βοηθούνται στους βαθμούς, αλλά και στο να εστιάζουν καλύτερα σε ό,τι θελήσουν.

to-podosfairo-veltionei-tin-apodosi-ton-paidion-sto-sxoleio-icon4

to-podosfairo-veltionei-tin-apodosi-ton-paidion-sto-sxoleio-icon2Διοχετεύοντας την επιθετικότητα
Μερικοί νέοι είναι εκ φύσεως επιθετικοί. Το ποδόσφαιρο τους δίνει την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν άλλους νέους οι οποίοι επίσης είναι επιθετικοί και προετοιμασμένοι για επαφή. Εάν κάποια από αυτά τα παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο, θα εξακολουθούν να είναι το ίδιο επιθετικά, μόνο που δεν θα έχουν την ευκαιρία να διοχετεύσουν κάπου την επιθετικότητά τους με τρόπο εποικοδομητικό. Το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει μερικά παιδιά να συμπεριφέρονται σωστά και να αποφεύγουν την εμπλοκή τους σε καυγάδες και φιλονικίες στο σχολείο.

Ειρήνη Μπαμπαρούτση, PhD
Κλινική Διαιτολόγος – Αθλητική Διατροφολόγος
Υπεύθυνη Διαιτολογικού Γραφείου «Θερμίδα»

Εμείς το διαβάσαμε εδώ
onmed-logo

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΓιατί δεν πρέπει οι γονείς να συγκρίνουν τα παιδιά τους
Επόμενο άρθροΑπειλείτε το παιδί σας;
ParentsGo
Το ParentsGo είναι ένας χώρος για γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Στο ParentsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here