Video animation: Μπαμπά, Μαμά… Μη με χτυπάς. Σε παρακαλώ, πονάω. Και δεν ξέρω τι ψέμα να πω στη δασκάλα μου όταν θα δει τα μελανά μου σημάδια.

0
5847

Διαφήμιση

Η βία στην οικογένεια φέρνει βία στην κοινωνία. Γι’ αυτό η βία στην οικογένεια δεν αποτελεί προσωπική ή οικογενειακή υπόθεση αλλά κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλους μας.
(Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια)

Η βία μέσα στην οικογένεια είναι ένα φαινόμενο διαπολιτισμικό, διαχρονικό και δεν διαλέγει κοινωνικές τάξεις. Αποτελεί μία πτυχή του σύγχρονου κόσμου, ένα κοινωνικό πρόβλημα που εντείνεται από τους εξοντωτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας που συνθλίβει και πολύ συχνά οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό της ενδοοικογενειακής βίας παραμένει υψηλό καθώς ανέρχεται στο 31%.

Σε καταστάσεις ενδοοικογενειακής βίας δεν υποφέρουν μόνο οι γυναίκες, αλλά και τα παιδιά, είτε ως μάρτυρες σε σκηνές βίας, είτε ως θύματα της βίας.

Έρευνες δείχνουν ότι παιδιά, των οποίων η μητέρα κακοποιείται, είναι και τα ίδια θύματα λεκτικής, σωματικής, ψυχολογικής ή σεξουαλικής κακοποίησης.

Και τα παιδιά σ’ εκείνη την περίπτωση; (Πού) βρίσκουν καταφύγιο; Όταν οι γονείς γίνονται απόμακροι ή στη χειρότερη περίπτωση, βίαιοι, πόσο τραυματίζεται η παιδική ψυχή σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξηγήσει και να διαχειριστεί τον φόβο, την απειλή και γονεϊκές συμπεριφορές που πληγώνουν ανεπανόρθωτα;

Η ενδοοικογενειακή βία απασχολεί, δυστυχώς, μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας και κάθε προσπάθεια για να έρχονται στο προσκήνιο οι τραγικές επιπτώσεις της, είναι άξια προβολής. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο προβάλλουμε μέσα από αυτό το άρθρο την εξαιρετική δουλειά των Rok won Hwang και Samantha Tu, οι οποίοι δημιούργησαν ένα video animation-ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, όπου μέσα σε 2,5 λεπτά μας δίνουν μια συγκλονιστική εκδοχή της ενδοοικογενειακής βίας, αποδεικνύοντας τόσο το ταλέντο τους όσο και την ευαισθητοποίησή τους στη μάστιγα της ενδοοικογενειακής βίας.

Διαφήμιση

molopes-simadia-via

Η ταινία κινουμένων σχεδίων λοιπόν, ξεκινάει με ένα μικρό κορίτσι να κάθεται στα πίσω θρανία της τάξης και να προσπαθεί να συγκεντρωθεί στο διαγώνισμα της… Όμως η σκέψη της είναι στις πληγές και μελανιές-μώλωπες (Bruised) της ψυχής και του σώματος της που είναι αποτέλεσμα ενδοοικογενειακής βίας.

Κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να κρύψει αυτό το μυστικό της από την υπόλοιπη τάξη και από τη δασκάλα της. Όταν μάλιστα την πλησιάζει η δασκάλα της είναι ολοφάνερος ο φόβος στο πρόσωπο της και στην ψυχούλα της… δείχνει με την σκέψη της να φοβάται κάποιο οικογενειακό μέλος…

Τελικά θα είναι σε θέση η μικρούλα να κρατήσει το μυστικό από το να ανακαλυφθεί;

Δείτε τι γίνεται στο εξαιρετικό αυτό φιλμάκι μικρού μήκους με τίτλο «Bruised» (Μώλωπες):

Direction: Rok won Hwang, Samantha Tu
County: USA
Year: 2019
Duration: 2′ 42”

photo Φωτογραφία 1η,

photo Φωτογραφία 2η,

photo Φωτογραφία 3η,

photo Φωτογραφία 4η,

photo Φωτογραφία 5η,

photo Φωτογραφία 6η,

photo Φωτογραφία 7η,

photo Φωτογραφία 8η,

photo Φωτογραφία 9η,

photo Φωτογραφία 10η,

photo Φωτογραφία 11η,

photo Φωτογραφία 12η,

photo Φωτογραφία 13η,

photo Φωτογραφία 14η,

photo Φωτογραφία 15η,

photo Φωτογραφία 16η,

photo Φωτογραφία 17η,

photo Φωτογραφία 18η,

photo Φωτογραφία 19η,

photo Φωτογραφία 20η,

Ένα μεγάλο μπράβο στους Rok won Hwang και Samantha Tu για την εκπληκτική δουλειά τους, ΜΠΡΑΒΟ!!!

Με αγάπη από το KidsGo, TeensGo και ParentsGo!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠώς επηρεάζουν οι ναρκισσιστές γονείς τα παιδιά τους;
Επόμενο άρθρο10 Συμβουλές για την κατ’ οίκο εργασία των παιδιών
ParentsGo
Το ParentsGo είναι ένας χώρος για γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Στο ParentsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here