Βιβλίο για γονείς: Σας μιλάμε… μας ακούτε;

0
2409

Διαφήμιση

Σας μιλάμε… μας ακούτε;

Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν πως αυτό που λέει ένας έφηβος δεν είναι πάντα αυτό που εννοεί. Λίγοι όμως καταλαβαίνουν ότι αυτό που λέει ένας γονιός και αυτό που ακούει ένας έφηβος είναι επίσης δύο πολύ διαφορετικά πράγματα.

Αν και πολλές φορές νομίζουμε πως κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, στη σχέση μας με τους εφήβους βρισκόμαστε συχνά αντιμέτωποι με μια απόλυτη σιωπή… Κι όμως, αρκεί να αλλάξουμε μόνο δυο-τρεις λέξεις στον τρόπο που τους μιλάμε για να βελτιωθεί η μεταξύ μας επικοινωνία.

Δύο νεαρά κορίτσια μας αποκαλύπτουν τους τρόπους για τη θεμελίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ γονέα-παιδιού και δίνουν συμβουλές για να λύσουμε επίμαχα θέματα που σχετίζονται με τα χρήματα, την προσωπική ζωή τους, τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, τα αδέλφια, το κάπνισμα, τα ρούχα και πώς να συμμετέχουμε πιο ενεργά στη ζωή τους.

Στο βιβλίο αυτό, δύο δεκαεξάχρονες μαθήτριες παρουσιάζουν συνηθισμένους διαλόγους ανάμεσα σε γονείς και εφήβους – και μετά τους μεταφράζουν.

Sas-milame-mas-akoute-icon1

Διαφήμιση

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo1 1ο Απόσπασμα από το βιβλίο,

Sas-milame-mas-akoute-icon4

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo2 2ο Απόσπασμα από το βιβλίο,

Sas-milame-mas-akoute-icon5

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo3 3ο Απόσπασμα από το βιβλίο,

Sas-milame-mas-akoute-icon6

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo4 4ο Απόσπασμα από το βιβλίο,

Sas-milame-mas-akoute-icon7

Άλλα στοιχεία για το βιβλίο:

  • ISBN: 978-960-364-436-1
  • Συγγραφείς: Hilary Frankel, Lara Fox
  • Μεταφραστής: Σοφία Ανδρεοπούλου
  • Επιμελητής: Αλέξανδρος Ρ. Φιλίππου
  • Έκδοση: 4η
  • Ημερομηνία έκδοσης: 08/03/2011
  • Αριθμός σελίδων: 288
  • Μέγεθος: 140 x 205
  • Χώρα προέλευσης: Ηνωμένο Βασίλειο

Προτού, λοιπόν, πείτε «Κοίτα, υπήρξα κι εγώ έφηβος κάποτε και ξέρω...», πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι σημερινοί έφηβοι ζουν σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο και μιλούν μια πολύ διαφορετική γλώσσα από αυτή που θυμάστε εσείς. Αλλά αν αποκωδικοποιήσετε ο ένας τη γλώσσα του άλλου, μπορείτε να χτίσετε μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους και να δημιουργήσετε έναν καλύτερο και πιο δυνατό δεσμό απ’ όσο θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ…

Sas-milame-mas-akoute-icon2

Ξεφυλλίστε το βιβλίο «Σας μιλάμε… Μας ακούτε;». Ρίξτε εδώ μια γρήγορη ματιά στο περιεχόμενο, διαβάζοντας δωρεάν μερικές σελίδες του βιβλίου.

Από το KidsGo, TeensGo και ParentsGo, με αγάπη, καλή ανάγνωση!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί σας φέρει κακούς βαθμούς
Επόμενο άρθροΜη φέρεσαι στο παιδί σου σαν «Βασιλιά»!
ParentsGo
Το ParentsGo είναι ένας χώρος για γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Στο ParentsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here