Κόβω και Ντύνω χάρτινες κούκλες – Δραστηριότητες με χαρτί και ψαλίδι!

1
7297

Διαφήμιση

Μία δημιουργική δραστηριότητα που προσφέρει ευχαρίστηση στα παιδιά αλλά και στους γονείς, όπως επίσης ηρεμία, συγκέντρωση και χαλάρωση. Μία δραστηριότητα με την οποία τα παιδιά μαθαίνουν να χειρίζονται ασφαλώς το ψαλίδι, πάντα υπό την εποπτεία των γονέων φυσικά.

Μία δραστηριότητα χαρτοκοπτικής όπου τα παιδιά μαθαίνουν με το ένα χέρι να κρατάνε το χαρτί και να το στρέφουν-γυρίζουν κατάλληλα και με το άλλο να κρατάνε το ψαλίδι και να το ανοιγοκλείνουν σωστά προκειμένου να κόψει.

Πάμε, λοιπόν, να κόψουμε και να ντύσουμε τις χάρτινες κούκλες μας!
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:

1. να διαλέξετε την εικόνα με την κούκλα που σας αρέσει,

2. να την τυπώσετε σε μαλακό ή σκληρό χαρτόνι σε Α4 μέγεθος, και

3. με ένα ασφαλές ψαλίδι σχεδιασμένο να κόβει μόνο χαρτί, δείχνουμε στα παιδιά μας την τεχνική του κοψίματος.

4. και τέλος, «Τί να φορέσουμε σήμερα;». Διαλέγω το φόρεμα που μου αρέσει και ντύνω την κούκλα μου. Σημειώνεται πως κάθε κούκλα διαθέτει αρκετές φορεσιές!

thelo-icon11η δραστηριότητα,
κάνε κλικ στην εικόνα για να την δεις σε μέγεθος Α4!
thelo-icon22η δραστηριότητα,
κάνε κλικ στην εικόνα για να την δεις σε μέγεθος Α4!
thelo-icon23η δραστηριότητα,
κάνε κλικ στην εικόνα για να την δεις σε μέγεθος Α4!
thelo-icon14η δραστηριότητα,
κάνε κλικ στην εικόνα για να την δεις σε μέγεθος Α4!
thelo-icon25η δραστηριότητα,
κάνε κλικ στην εικόνα για να την δεις σε μέγεθος Α4!

Από το KidsGo και ParentsGo καλή διασκέδαση στους μικρούς μας φίλους!!!

Διαφήμιση

Επίσης,

Για πιο μικρά παιδιά: Μαθαίνοντας να κόβουμε με το ψαλίδι

Η δεξιότητα κοψίματος με ψαλίδι θα πρέπει να διδαχθεί σε δύο στάδια:

Πρώτο στάδιο: Το παιδί μαθαίνει να κρατά σωστά το ψαλίδι.
Δεύτερο στάδιο: Το παιδί μαθαίνει να κόβει με ψαλίδι.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΖωγραφική με τελίτσες για παιδιά!
Επόμενο άρθροDo It Yourself: φτιάχνουμε χάρτινα βραχιόλια origami!
Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου
Η Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1972. Σε ηλικία 9 χρονών εγκατάσταθηκε οικογενειακώς στην Ελλάδα, την Λαμία, όπου εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο. Το 1995 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π). Από το 1998 έως τον Ιούνιο του 2014 εργαζόταν στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta). Σήμερα ασχολείται με προγραμματισμό/σχεδιασμό και εφαρμογές διαδικτύου. Είναι ο δημιουργός και διαχειριστής του KidsGo. Είναι παντρεμένη με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και έχει τρία παιδιά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here