Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΑ in Digital Video Production: Ένας κόσμος εικόνες!

0
3077
master-digital video production

Διαφήμιση

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις ξεκινά ένα καινοτόμο και δημιουργικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με τίτλο: Master of Arts in Digital Video Production. Το νέο Μεταπτυχιακό είναι το μοναδικό που επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να σπουδάσει ψηφιακή παραγωγή κινηματογράφου στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, Ελλάδας, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου. Έχουν ήδη αρχίσει οι εγγραφές και το τμήμα θα ξεκινήσει μαθήματα και εξειδικευμένα εργαστήρια τον Φεβρουάριο του 2018.

Εάν έχεις μια ιστορία που θες να πεις με κινηματογραφικές εικόνες, εάν θες να μάθεις όλα τα στάδια της προετοιμασίας και οργάνωσης μιας παραγωγής, εάν θες να μελετήσεις φαινόμενα που αφορούν την κινούμενη εικόνα σε πλαίσια της δικής σου επιστήμης, τότε το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για εσένα! Γιατί το μεταπτυχιακό ΜΑ in Digital Video Production σχεδιάστηκε ώστε να ανταποκρίνεται στις εξατομικευμένες ανάγκες φοίτησης και έρευνας αποφοίτων που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών επιστημών.

Η ακαδημαϊκή ενασχόληση – θεωρητικά αλλά και πρακτικά μέσω της παραγωγής – με την κινούμενη εικόνα, εμφανίζει απρόσμενο βαθμό συγγένειας με επιστήμες όπως η Ψυχολογία, τα Παιδαγωγικά, η Νομική, η Πληροφορική, μεταξύ άλλων… Η παρατήρηση αυτή προκύπτει από ένα γεγονός: η αντίληψη και κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει, γίνεται σε μεγάλο βαθμό μέσα από κινούμενες εικόνες. Ως αποτέλεσμα, η γνώση και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη χρήση της ψηφιακής παραγωγής κινούμενης εικόνας σαν το κύριο εργαλείο ακαδημαϊκής έρευνας, μεταφέρονται αυτούσια και στις υπόλοιπες επιστήμες.

Κατά το σχεδιασμό του ΜΑ in Digital Video Production, κύριο μας μέλημα ήταν να μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα πραγματικά πολύ-επιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Δεν απευθύνεται μόνο σε φοιτητές που θέλουν να συνεχίσουν σε πιο υψηλό επίπεδο τις σπουδές Κινηματογράφου, Μέσων Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, και να αποκτήσουν ένα μεταπτυχιακό τίτλο. Απευθύνεται επίσης στους Επαγγελματίες του χώρου της παραγωγής που θέλουν να οδηγήσουν την ποιότητα της εργασίας τους σε πιο ανεπτυγμένο αισθητικά αποτέλεσμα. Απευθύνεται στους Αρχιτέκτονες και Σχεδιαστές που χρησιμοποιούν την κινούμενη εικόνα ως ερευνητικό εργαλείο.

master-digital video production

Πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός πως το πρόγραμμα απευθύνεται και πιο διευρυμένα σε Παιδαγωγούς που θέλουν να εξερευνήσουν την εκπαιδευτική διάσταση του κινηματογράφου, σε Ψυχολόγους που αντιλαμβάνονται το θεραπευτικό χαρακτήρα της κινηματογραφικής εμπειρίας θέασης, σε Νομικούς που μελετούν κοινωνικά φαινόμενα που αναπαριστά ο κινηματογράφος πολύ πριν εμφανιστούν νομοθετικά πλαίσια που τα αφορούν, σε φοιτητές Πληροφορικής που διακρίνουν τις χρήσιμες διασυνδέσεις μεταξύ προγραμματισμού και ψηφιακής κινούμενης εικόνας, ακόμη και σε απόφοιτους Διοίκησης Επιχειρήσεων που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της κινούμενης εικόνας για σκοπούς προώθησης εταιρικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Διαφήμιση

Στα πλαίσια αυτή της ανοιχτής πρόσκλησης του ΜΑ in Digital Video Production προς τις υπόλοιπες επιστήμες, έχουν ανακοινωθεί τρεις υποτροφίες μαζί με προτεινόμενα ερευνητικά θέματα για κάθε ακαδημαϊκό πεδίο. Αυτό αποτελεί ένα πρόσθετο κίνητρο για ενδυνάμωση του πολύ-επιστημονικού χαρακτήρα του μεταπτυχιακού προγράμματος που εμφανίζει ήδη ελκυστικά χαρακτηριστικά για φοίτηση: έχει χρονική διάρκεια μόνο τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα (ενώ αντίστοιχα προγράμματα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν διάρκεια τρία χρόνια), παρέχει ανταγωνιστικά δίδακτρα (ενώ μπορούν να ισχύουν και ειδικά κριτήρια εκπτώσεων) και παρέχει εξειδικευμένο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας (κάμερες, σουίτες για μοντάζ) για τις ανάγκες της κινηματογραφικής παραγωγής.

Εάν ψάχνεις για ένα δημιουργικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, εάν θες να φτιάξεις μια δική σου ταινία μικρού μήκους ή να εκφράσεις την άποψη σου μέσα από ένα σύντομο ντοκιμαντέρ, εάν θες να βελτιώσεις την ποιότητα της δουλειάς σου σαν επαγγελματίας από το χώρο της παραγωγής, εάν θες να επεκτείνεις τις γνώσεις και τις ικανότητες σου στον τομέα των Μέσων Επικοινωνίας και της Δημοσιογραφίας, εάν θες να κάνεις χρήση της ψηφιακής κινούμενης εικόνας στα πλαίσια της δικής σου επιστήμης, εάν θες να πεις μια προσωπική ιστορία ή να κοιτάξεις τον κόσμο με καινούργια ματιά, τότε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μaster of Αrts in Digital Video Production του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου είναι φτιαγμένο για εσένα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα:
http://www.nup.ac.cy/courses/ma-in-digital-video-production/

Ανοιχτή πρόσκληση για υποτροφίες:
http://www.nup.ac.cy/news/launching-master-of-arts-programme-in-digital-video-production/

Χαράλαμπος Χαραλάμπους
Neapolis University Paphos
MA in Digital Video Production
Programme Coordinator

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here