Πρόγραμμα «ΑΡΕΤΗ» για εκπαιδευτικούς

0
5631
areti programma ekpaideytikon

Διαφήμιση

ΣΚΕΠΤΙΚΟ

Μέσα στην κοινωνία της γνώσης και της σύγχυσης τα παιδιά μας και οι νέοι μας βομβαρδίζονται καθημερινά με πολλά και αντιφατικά μηνύματα. Πολύ συχνά βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδα ή δυσκολεύονται να κάνουν σωστές επιλογές, που θα δώσουν νόημα και ποιότητα στη ζωή τους.

Μέσα στους κινδύνους που απειλούν τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών μας επιβάλλεται η αμυντική ψυχική τους θωράκιση με αρχές και αξίες. Οι αξίες είναι που κατευθύνουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές μας. Είναι κοινή διαπίστωση ότι οι άνθρωποι που έχουν ένα ξεκάθαρο σύστημα αξιών μπορούν και ιεραρχούν προτεραιότητες, θέτουν και υλοποιούν στόχους, φτάνουν στην επιτυχία και την ευτυχία.

Σκοπός του προγράμματος ΑΡΕΤΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να βιώσουν τις 12 αξίες, για να μπορούν με τη σειρά τους να διευκολύνουν τους μαθητές τους να τις βιώσουν στην τάξη, στο σχολείο  και στη ζωή τους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΕΤΗ

Το πρόγραμμα ΑΡΕΤΗ είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης σε 12 βασικές αξίες της ζωής που αποτελούν τη βάση για διαμόρφωση υγιούς προσωπικότητας και καλού χαρακτήρα. Οι 12 αξίες που βιώνονται είναι: Αγάπη, Ειρήνη, Υπευθυνότητα, Απλότητα, Τόλμη, Ελευθερία, Συνεργασία, Σεβασμός, Προσφορά, Δικαιοσύνη, Ηγεσία και Πολιτότητα.

Διαφήμιση

Το πρόγραμμα είναι προϊόν συνεργασίας του Παρατηρητηρίου για τα Παιδιά, του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Προγράμματος, Ινστιτούτου Ανάπτυξης Ν. Χαραλάμπους, που είναι ο εμπνευστής και σχεδιαστής του και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, που το έχει εντάξει στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την πρόληψη της βίας και παραβατικότητας. Στο νέο αναλυτικό πρόγραμμα  της Αγωγής Υγείας και Αγωγή Ζωής έχουν συμπεριληφθεί οι πλείστες αξίες του ΑΡΕΤΗ.  (see Facebook page)

programma areti

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2017. Εκπαιδεύτριες θα είναι η Βέρα Νεοφύτου και η Βίκυ Χαραλάμπους. H πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ, στο Δημοτικό Σχολείο Πεύκιος Γεωργιάδης στη Λευκωσία, Οι επόμενες συναντήσεις θα οριστούν κατά την πρώτη συνάντηση.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Αν ενδιαφέρεστε για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα ΑΡΕΤΗ για εκπαιδευτικούς,  και να πάρετε το δίπλωμα επάρκειας εκπαιδευτή/ τριας, παρακαλώ να υπογράψετε τη δήλωση συμμετοχής και να την επιστρέψετε στο fax 22378500, μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2017. Το Πρόγραμμα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ, επειδή επιχορηγείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Βίκυ Χαραλάμπους (Επιστημονικός Υπεύθυνος)

areti programma gia ekpaideytikous

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here