Τι κέρδισε ο Άλκης και τι έχασε ο Λάκης – Διήγημα- Βιβλία για Παιδιά

0
5701

Διαφήμιση

Τίτλος: Τι κέρδισε ο Άλκης και τι έχασε ο Λάκης – Διήγημα
ISBN: 978-960-99036-0-8
Εκδόσεις: Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς
Έτος: 2009
Σελίδες: 47

Ο Άλκης θέλει να πάει στο θέατρο, για να δει το έργο «Ο βασιλιάς της μπάλας και η πριγκίπισσα της σάλας» και να κερδίσει την μπάλα με την υπογραφή του φημισμένου ποδοσφαιριστή Σουτάρα. Αλλά το ίδιο θέλει και ο συμμαθητής του ο Λάκης. Μα η μπάλα είναι μόνο μία -και, τελικά, θα την κερδίσει ο…

Α, όχι, δε θα γνωρίσετε έτσι εύκολα το νικητή. Πρέπει να διαβάσετε πρώτα το βιβλίο… Έτσι θα μάθετε, άλλωστε, και όλα τα άλλα που κέρδισε ο Άλκης, μα και όσα έχασε ο Λάκης.

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια» είναι μια μεγάλη διεθνής ένωση πολιτών η οποία αγωνίζεται κατά της διαφθοράς. Ιδρύθηκε το 1993 στο Βερολίνο και με τον καιρό απλώθηκε σε 100 περίπου χώρες στον κόσμο. Το ελληνικό της τμήμα, «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς», δημιουργήθηκε και δραστηριοποιείται από το 1996. Σκοπός της οργάνωσης είναι η εξασφάλιση συνθηκών που θα οδηγήσουν στη μείωση και, τελικά, εξάλειψη του φαινομένου της διαφθοράς.

Το βιβλίο αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς» προς την κατεύθυνση της καλλιέργειας των εννοιών της διαφάνειας και της αξιοπρέπειας, ως όπλου κατά της διαφθοράς, στα παιδιά από τη μικρή τους ηλικία, μέσα από μια ωραία, εικονογραφημένη ιστορία και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

alkis-lakis-book-02

Διαφήμιση

Η παιδική αυτή έκδοση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 ετών, στοχεύοντας να καλλιεργήσει στη νέα γενιά την έννοια της διαφάνειας, της ακεραιότητας, της αξιοπρέπειας ως όπλο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, μέσα από μια ωραία εικονογραφημένη ιστορία. Η έκδοση είναι εμπλουτισμένη με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν με τη συμβολή των δασκάλων ή των γονέων.

Από KidsGo, TeensGo και ParentsGo με αγάπη, καλή ανάγνωση!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here