Τι μπορεί να κάνει ο εκπαιδευτικός για να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση των μαθητών του

0
2206
ekpaideytikos-sxoleio-mathites-daskalos

Διαφήμιση

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon31. Χρησιμοποποιεί το όνομα κάθε μαθητή όταν του απευθύνει το λόγο.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon32. Δίνει σε όλους τους μαθητές την ευκαιρία να πετύχουν στην τάξη.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon33. Αναθέτει ευθύνες σε όλους τους μαθητές της τάξης.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon34. Με κάθε ευκαιρία προβάλλει τις θετικές πτυχές από τις εργασίες κάθε παιδιού.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon35. Δεν ειρωνεύεται ούτε υποτιμά τους μαθητές για τυχόν απορίες τους.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon36. Προσφέρει εξατομικευμένη βοήθεια σε παιδιά που έχουν δυσκολίες στα μαθήματα τους.

Διαφήμιση

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon37. Φροντίζει να μάθει σημαντικές πληροφορίες που αφορούν τη ζωή των μαθητών του στο σπίτι.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon38. Δείχνει ενδιαφέρον για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon39. Διδάσκει στα παιδιά πώς να αντιμετωπίζουν εποικοδομητικά τις αποτυχίες τους.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon310. Ενθαρρύνει τα παιδιά να τολμούν και να μη φοβούνται το νέο και το διαφορετικό.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon311. Ενθαρρύνει τους μαθητές να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στην τάξη.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon312. Δεν παίρνει για δεδομένο ό,τι άκουσε σχετικά με τη συμπεριφορά των μαθητών του.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon313. Δεν είναι υπερπροστατευτικός με τους μαθητές του, όπου χρειάζεται τους αφήνει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon314. Επαινεί και επιβραβεύει τους μαθητές ακόμα και για τα πιο μικρά τους επιτεύγματα.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here