Το αγόρι με τον χαρταετό, ένα video animation για την ελευθερία! Αν αγαπάς κάτι, άφησέ το ελεύθερο…

0
10694

Διαφήμιση

Η Ελληνίδα μάνα φημίζεται για την αφοσίωση στα παιδιά της αλλά και την υπερπροστατευτικότητα της. Ο υπερπροστατευτικός γονιός επιμένει να ελέγχει τη συμπεριφορά και τις πράξεις του παιδιού, περνώντας από τη φροντίδα στην υπερβολική προστασία. Όμως η υπερβολική φροντίδα κάνει κακό στα παιδιά. Οι υπερπροστατευτικοί γονείς, κάνουν παιδιά που νιώθουν καταπιεσμένα και ανελεύθερα και που, εν τέλει, αποζητούν τρόπους διεξόδου απ’ την γονεϊκή (υπερβολική) στοργή.

Εννοείται πως όλη αυτή η κατάσταση γίνεται από ΑΓΑΠΗ. Πρέπει, όμως, να γίνει αντιληπτό ότι η αγάπη (η άπλετη και αιώνια) δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο στην ανεξαρτησία των παιδιών. Αφήστε τα παιδιά να κάνουν λάθη, να χάσουν, να απογοητευτούν -αλλά και να λερωθούν ή να χτυπήσουν. Είναι ο μόνος τρόπος να γίνουν ισορροπημένα και αυτόνομα. Ενθαρρύνετέ τα να ζήσουν καινούριες εμπειρίες, αντί να τις φοβούνται, και να αναλαμβάνουν ευθύνες, αντί να τις αποφεύγουν.

Η αγάπη πρέπει να δίνει φτερά, όχι να τα κόβει.

Γι’ αυτό αν αγαπάτε τα παιδιά σας δώστε τους φτερά να πετάξουν ελεύθερα! Αν αγαπάς κάτι, άφησέ το ελεύθερο…

Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα του πιο κάτω εξαιρετικού video animation, με θέμα την προσπάθεια ενός αγοριού να πιάσει τον χαρταετό που έχει παρασύρει ο αέρας. Ο μικρός στο βίντεο ακολουθεί το ταξίδι του χαρταετού. Τρέχει στο δάσος και σκαρφαλώνει σε βουνά και πλαγιές, γλιστράει σε ρυάκια, πασχίζει και απογοητεύεται, στο τέλος θα καταφέρει να τον πιάσει, όμως αντιλαμβάνεται πως η ομορφιά είναι στην ελευθερία και αφήνει και πάλι τον χαρταετό να πετάξει!

Το βίντεο έχει εξαιρετικά γραφικά, υπέροχες εικόνες, όμορφη μουσική και φυσικά, υπέροχο τέλος. Δείτε το:

Διαφήμιση

Αν αγαπάς κάτι, άφησέ το ελεύθερο… If you love something, set it free…

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς βλάπτει η υπερπροστατευτικότητα τα παιδιά, διαβάστε το ομότιτλο άρθρο: Πώς βλάπτει η υπερπροστατευτικότητα τα παιδιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΌταν τα παιδιά μας βγάζουν εκτός εαυτού
Επόμενο άρθροΟ δεκάλογος της θεωρίας της Maria Montessori
Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου
Η Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1972. Σε ηλικία 9 χρονών εγκατάσταθηκε οικογενειακώς στην Ελλάδα, την Λαμία, όπου εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο. Το 1995 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π). Από το 1998 έως τον Ιούνιο του 2014 εργαζόταν στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta). Σήμερα ασχολείται με προγραμματισμό/σχεδιασμό και εφαρμογές διαδικτύου. Είναι ο δημιουργός και διαχειριστής του KidsGo. Είναι παντρεμένη με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και έχει τρία παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here