«Ο μπαμπάς μου …ο ήρωάς μου!» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου

0
8389

Διαφήμιση

Νέα κυκλοφορία!

Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ… Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ!

Συγγραφέας: Παναγιώτης Δημητρόπουλος
Εικονογράφηση: Αγγελική Δρακάκη
Παιδική λογοτεχνία
Σειρά: Βιβλία για καλό σκοπό!

o-mpampas-mou-o-iroas-mou-icon1

Κοίτα, μπαμπά, κοίτα!
Τι συμβαίνει, κορίτσι μου; Δεν βλέπω τίποτα περίεργο.
Δες το παιδάκι στο απέναντι πεζοδρόμιο. Είναι ο Στέφανος, ο συμμαθητής μου.
Ο κύριος που βαδίζει στο πλάι του είναι ο μπαμπάς του. Μα είναι αλλιώτικος. Όχι σαν κι εσένα.
Αλλιώτικος; Γιατί;
Να… αυτός ο κύριος -όλα τα παιδιά το λένε- δεν είναι o αληθινός μπαμπάς του.

o-mpampas-mou-o-iroas-mou-icon2

Διαφήμιση

και

o-mpampas-mou-o-iroas-mou-icon3

Μια συναρπαστική ιστορία για τη φιλία, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αξία των οικογενειακών δεσμών και την πατρική αγάπη.

Ένα θαυμάσιο βιβλίο που καταδεικνύει πως γονιός δεν είναι απαραίτητα όποιος γεννά παιδιά, αλλά εκείνος που συνειδητά ζει για τα παιδιά του.

Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία σε γονείς και εκπαιδευτικούς να προβληματιστούν και να συζητήσουν με τα παιδιά για την υιοθεσία και τον ρόλο της οικογένειας, προβάλλοντας έτσι το αληθινό νόημα της αγάπης.

Η ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και οι συγγραφείς της μέσα από τα βιβλία της σειράς «Βιβλία για καλό σκοπό» ενώνουν τις δυνάμεις τους και ενισχύουν το έργο φορέων με ανθρωπιστική δραστηριότητα.

Με την αγορά κάθε βιβλίου 2 ευρώ διατίθενται στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» για τη στήριξη της εκστρατείας καταπολέμησης του παιδικού καρκίνου.

«Οφείλουμε όλοι μας, όταν πρόκειται για τα παιδιά, να τοποθετούμε το μικρό λιθαράκι προσφοράς που μας αναλογεί. Είναι χρέος μας στο ΑΥΡΙΟ!»
Δημητρόπουλος Παναγιώτης (συγγραφέας)

«Γονιός δεν είναι αυτός που κάνει παιδιά, αλλά αυτός που ζει για τα παιδιά του» λέει ο αφηγητής στη μικρή του κόρη, όταν εκείνη μ’ ένα μεγάλο ερωτηματικό, ψάχνει το μέγεθος της διαφοράς, ανάμεσα στο θετό και το φυσικό γονιό…

Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, ευαισθητοποιημένος κάτω από την ιδιότητα του πατέρα και ευαίσθητος με τα παιδιά, σαν συγγραφέας, αφού διάλεξε με αγάπη να γράφει γι’ αυτά, καταπιάνεται απαλά και με τρυφερότητα προς τον νεαρό αναγνώστη, με το θέμα του υιοθετημένου παιδιού. Εξηγεί τη «διαφορά», ανάμεσα στο ψεύτικο και το αληθινό, με έναν τρόπο ασφαλή και συγκινητικό, όπως θα το έκανε κι ένα παιδί …πράγμα που εξασφαλίζει την κατανόηση και της πιο δύσκολης, για την παιδική ψυχή, έννοιας. Όπως της αφοσίωσης του γονιού που ενώ δεν έχει γεννήσει, αγαπά και θυσιάζεται για το παιδί που έχει υιοθετήσει. Όπως θα το έκανε και ο φυσικός γονιός. Ακουμπά με προσοχή και καθαρότητα το δύσκολο κομμάτι μιας τέτοιας κατάστασης, στον κοινωνικό περίγυρο του σχολείου, όπου τα παιδιά εύκολα περιθωριοποιούν και «χτυπάνε» εκείνο που φαίνεται διαφορετικό στα μάτια τους.

Δίνει «απαντήσεις», με λόγο απλό και διαλόγους ζωντανούς και με αισιοδοξία μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του αναγνώστη. Και διδάσκει τον ιδανικό τρόπο να καταλάβει κανείς την ψυχή ενός παιδιού: Την ΑΓΑΠΗ!»
Μαρία Γ. Τζομπανάκη (ηθοποιός)

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα, Παναγιώτη Δημητρόπουλο:

Συγκινεί με τη δράση του ένας Υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος δείχνει μια άλλη πλευρά του με την συγγραφή παιδικών βιβλίων, τα έσοδα των οποίων διατίθενται για την στήριξη των παιδιών με καρκίνο. Διαβάστε για τη νέα ιστορία του Παναγιώτη Δημητρόπουλου.

Με συμμετοχές σε ειρηνευτικές αποστολές στο Κόσοβο, ο Επιλοχίας (ΠΖ) Παναγιώτης Δημητρόπουλος έχει μια μακρά εμπειρία στον Ελληνικό Στρατό. Εκτός όμως από την αυστηρότητα και αυτοπειθαρχία του ένστολου, έχει να επιδείξει και μια άλλη δραστηριότητα.

Πρόκειται για τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, για την οποία αποτέλεσε έμπνευση η 8χρονη κόρη του, Καλλιόπη. Ξεκίνησε αρχικά ως ένα χόμπι, αλλά τελικά εξέδωσε το πρώτο παραμύθι με τίτλο «Χρυσαφένιο Κουκούτσι», από τις εκδόσεις «Περίπλους». Στη συνέχεια, ήρθε η «Μαγεμένη Ευχή», από τις εκδόσεις Anima, τα έσοδα από τις πωλήσεις της οποίας διατέθηκαν σε παιδικά ιδρύματα. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και τώρα, με το νέο παραμύθι που ονομάζεται «Ο μπαμπάς μου …ο ήρωάς μου», από την Ελληνοεκδοτική, που εντάσσεται σε μια κοινωνική πρωτοβουλία του συγγραφέα, με τίτλο «Το παιδικό βιβλίο καταλύτης θετικών μηνυμάτων προσφοράς και αλληλεγγύης για το παιδί»

«Όταν μιλούμε για παιδιά, η προσφορά είναι μονόδρομος», δηλώνει ο ίδιος στο New Greek TV και συνεχίζει: «Το πόνημα αυτό επιμελήθηκαν επιστημονικά 2 ψυχολόγοι έτσι ώστε να υπάρξει η αρμονία μεταξύ του φανταστικού και του ρεαλιστικά θετικού μηνύματος, επιστημονικά τεκμηριωμένο. Εστιάζουμε σε θέματα όπως το κατά πόσον επηρεάζεται ένα παιδί από την λεκτική βία, εάν η γονική αγάπη και στοργή είναι προϋπόθεση βιολογικής συνεύρεσης δυο ανθρώπων και, τελικά, μέχρι ποιο σημείο μπορεί να ταξιδέψει η συγχώρεση», αναφέρει ο κ. Δημητρόπουλος, ο οποίος θα μεριμνήσει ούτως ώστε το βιβλίο να ταξιδέψει και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, την «καρδιά» της ελληνικής ομογένειας.

Στην προσπάθεια συμμετείχαν οι ψυχολόγοι κ.κ. Γιακουμή και Βαλαματοπούλου, ενώ την προλόγηση κάνει η σκηνοθέτης και ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη.

«Επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς τους καλούς μου φίλους Συγγραφείς, Πέγκυ Φούρκα, Ιωάννα Σκαρλάτου και Γεώργιο Μπουμπούση και την παιδαγωγό Στέλλα Νάκη για τη δική τους θετική παρέμβαση.», συμπληρώνει ο Επιλοχίας του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος επιφυλάσσεται και για νέα πονήματα στο εγγύς μέλλον.

Εμείς τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και του ευχόμαστε από καρδιάς ό,τι καλύτερο και καλή συνέχεια στο έργο του.

Από KidsGo, TeensGo και ParentsGo με αγάπη, καλή ανάγνωση!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here