Ποιος είναι ο δικός σου «δράκος»; Το πρόβλημα που μεγαλώνει!

0
1456

Διαφήμιση

Το βιβλίο του Jack KentThere’s no such thing as a dragon”, στα ελληνικά μεταφρασμένο «Αφού δεν υπάρχουν δράκοι», αφηγείται την ιστορία του Μπίλι, ενός παιδιού, που κάποια μέρα ξυπνά και βλέπει μπροστά του έναν μικρούλη, χαριτωμένο δράκο.

Ο δράκος αρχίζει να τριγυρνά στο σπίτι, μπαίνει στην κουζίνα, τρώει τηγανίτες, ξαπλώνει όπου του αρέσει. Ο Μπίλι λέει συνέχεια στη μαμά του ότι στο σπίτι τους υπάρχει ένας δράκος, αλλά η μαμά του φαίνεται να μη βλέπει τον δράκο και πάντα του απαντά «Μα αφού δεν υπάρχουν δράκοι!!!».

Ο Μπίλι εμπιστεύεται τη μαμά που λέει ότι δεν υπάρχουν δράκοι, οπότε δε δίνει σημασία στον δράκο που αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο ενοχλητικός, μιας και όσο τον αγνοούν, τόσο εκείνος μεγαλώνει και μεγαλώνει και μεγαλώνει, μέχρι που πια δε χωράει στο σπίτι!! Κάποια στιγμή, ο δράκος γίνεται τόσο μεγάλος, που σηκώνει στη ράχη του όλο το σπίτι και αρχίζει να τρέχει….

Δε θα αποκαλύψω περισσότερα για το τέλος της ιστορίας, αλλά μπορείτε να φανταστείτε ποιος είναι αυτός ο μικρός δράκος που όσο τον αγνοείς τόσο εκείνος μεγαλώνει;

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που εμφανίζεται κάποια στιγμή και ίσως «αθόρυβα» στη ζωή της οικογένειας. Στην αρχή είναι μικρό και αδιάφορο. Στη συνέχεια όμως, όσο το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται, εκείνο αρχίζει και μεγαλώνει, και μεγαλώνει, και μεγαλώνει, όπως ο δράκος της ιστορίας…. Το πρόβλημα στο τέλος γίνεται τόσο μεγάλο, που αρχίζει να ταρακουνάει τα θεμέλια της οικογένειας.

Tip! Μην αφήνετε το πρόβλημα να γιγαντωθεί!

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία!

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν σχεδόν 50 χρόνια και παραμένει πολύ δημοφιλές σε μικρούς και μεγάλους. Η ιστορία αυτή διδάσκεται ακόμα και σε πανεπιστήμια και έχει γίνει αντικείμενο διαλέξεων και συζητήσεων, καθώς παρουσιάζει με πολύ εύστοχο, αλληγορικό τρόπο, καθημερινές προβληματικές καταστάσεις που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας, όμως δεν τις βλέπουμε ή τις αγνοούμε και δεν τις αντιμετωπίζουμε έγκαιρα.

Διαφήμιση

Στην ελληνική γλώσσα το βιβλίο έχει εκδοθεί από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μέριμνα». Στην αγγλική του έκδοση, μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο.

Ευαγγελία Ζαχαροπούλου
Ψυχολόγος Παιδιού – Εφήβου
Τηλ. 690 7414 833
Θεσσαλονίκης 12, Κεντρική Πλατεία Γέρακα
Email: evangelia@playtherapy.com.gr

Πηγή: www.playtherapy.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here