16 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής-Επισιτισμού

0
3010

Διαφήμιση

Το 1980, η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. θέσπισε και καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής-Επισιτισμού (ημερομηνία που ιδρύθηκε το 1945 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας FAO) με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής-Επισιτισμού, ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε για τους φίλους μας, μικρούς και μεγάλους, 2 εξαιρετικούς οδηγούς διατροφής με πολύτιμες συμβουλές που ετοιμάστηκαν από διάφορες ομάδες που θα δούμε πιο κάτω αναλυτικά.

Οδηγός Μεσογειακής Διατροφής

Πρόκειται για ένα έντυπο αποτέλεσμα μιας συνεργασίας 8 διαιτολόγων των Σερρών, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Σερρών (Αγωγή Υγείας) και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών αλλά και των γονέων, για την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών.

Ρίξτε του μια ματιά και είμαστε σίγουροι ότι θα σας ενθουσιάσει!

και

Διαφήμιση

και

και

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ολοκληρωμένο τον οδηγό.

Iσορροπημένη διατροφή και άσκηση

Ένας μικρός οδηγός για γονείς και υπευθύνους φροντίδας παιδιών!

και

και

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ολοκληρωμένο τον οδηγό.

Τέλος προτείνουμε τρία υπέροχα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους:

1. Ο Δημήτρης και η Φιφή κάνουν λάθος διατροφή

Ένα εκπαιδευτικό παραμύθι, που θα βοηθήσει μικρούς και μεγάλους!

  • Μήπως το παιδάκι σας είναι υπερβολικά λαίμαργο και παχουλό;
  • Μήπως αρνείται να βάλει μια μπουκιά στο στόμα του κι έχει καταντήσει ανησυχητικά αδύνατο;

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει λύση και το νέο βιβλίο της διαιτολόγου-διατροφολόγου Βασιλικής Παπαδοπούλου συμβάλλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Γραμμένο σαν παραμύθι-με ρίμες (ομοιοκαταληξία, για να αφομοιώνεται-αποκτάται πιο εύκολα) και με πλούσια εικονογράφηση, το βιβλίο βοηθάει τα παιδάκια που έχουν κάποιο πρόβλημα με το φαγητό, να συνειδητοποιήσουν τις βασικές αρχές της σωστής διατροφής κι έτσι θα μάθουν να τρώνε για πάντα υγιεινά, εφόσον η πολύτιμη αυτή γνώση θα τα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή.

2. Φράουλες, βατόμουρα και τρεις σταγόνες μέλι,

Πρόκειται για ένα γλυκό παραμύθι, που δείχνει στα παιδιά, με τρόπο διασκεδαστικό, την αξία της σωστής διατροφής.

Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί και σε ψηφιακή μορφή με αυτόματο κατέβασμα στον υπολογιστή σας.

3. Διατροφοπαιχνιδιάρηδες

Οι «Διατροφοπαιχνιδιάρηδες», είναι μια ειδική έκδοση για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, που φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τα παιδιά να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά και να βοηθήσει τους γονείς στην πιο δύσκολη …μάχη τους στην κουζίνα!

Στο βιβλίο υπάρχουν έντεκα εικόνες χρωματισμού. Καθεμιά από αυτές συνοδεύεται από ένα σύντομο μήνυμα που, με απλό και κατανοητό τρόπο, δίνει στα παιδιά να καταλάβουν την αξία των φρούτων και των λαχανικών στη διατροφή μας.

Από το KidsGo με αγάπη …καλή ενημέρωση!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here