Τι κάνουμε όταν το παιδί μας …έχει χαμηλή σχολική επίδοση

1
7729
paidia-xamili sxoliki epidosi

Διαφήμιση

Ως γονείς

είναι σημαντικό να σκέφτεστε θετικά για κάθε παιδί, να ψάχνετε για το καλύτερο, να τα βοηθήσετε να συνειδητοποιήσουν τα πλεονεκτήματά τους.

μιλάτε τους για τα καλά στοιχεία που έχουν και μιλάτε στο κάθε παιδί χωριστά για τις ικανότητες που έχει.

παραδεχτείτε το παιδί σας όπως είναι, αγνοώντας τις αποτυχίες του και τονίζοντας τις επιτυχίες του.

συμπεριφερθείτε με αγάπη και στοργή στο παιδί σας ενισχύοντας το αίσθημά του ότι αξίζει την εκτίμηση και την αγάπη των άλλων.

ενθαρρύνετε το παιδί σε κάθε βήμα του. Χρησιμοποιήστε φράσεις που θα τονίσουν την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Διαφήμιση

εργαστείτε για τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας ζεστής, μιας ατμόσφαιρας ενδιαφέροντος μέσα στην οποία όλα τα παιδιά εκτιμούνται, ακούγονται και έχουν ευκαιρίες να συνεισφέρουν και να συμμετέχουν στην ανάληψη ευθυνών.

βοηθήστε τα παιδιά να αισθανθούν ικανά με την αγάπη, την ενθάρρυνση και την υποστήριξη. Επαινείτε τα όσο το δυνατόν πιο συχνά αλλά όχι με ψεύτικη πρόφαση ή όταν ο έπαινος δεν τους αρμόζει.

επιτρέψτε στα παιδιά να εκφράζονται ελεύθερα, να συζητούν για τα συναισθήματά τους, πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους.

μη φοβάστε να απολογηθείτε. Τα παιδιά άλλωστε καταλαβαίνουν τα λάθη. Εξηγείστε τους πως δεν είναι τραγικό να αποτύχεις. Όλοι κάνουμε λάθη!

δώστε την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν υπευθυνότητα αναλαμβάνοντας κάποιες εργασίες (καθαριότητα, μάζεμα παιχνιδιών, φροντίδα μικρότερου παιδιού κ.τ.λ.) που μπορούν να τα καταφέρουν σύμφωνα με την ηλικία τους.

να θυμάστε να του εκφράζετε συχνά την αγάπη σας με λόγια και με χάδια και την εμπιστοσύνη που του έχετε ότι είναι ικανό και θα τα καταφέρει στη ζωή του μιας και θα είναι τα λόγια που θα το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή!!!

paidia-xamili sxoliki epidosi

Της Έρης Μπασιούκα, Σωματικής ψυχοθεραπεύτριας, Συντονίστρια Σχολών Γονέων

Πηγή: gonios.gr

gonios site-logo

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here