Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς! Σας ευχόμαστε χαρούμενα Χριστούγεννα με ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

0
3032
xaroumena xristougenna-me asfaleia

Διαφήμιση

safe christmasΕλέγξτε πως τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που θα αγοράσετε διαθέτουν αναγραμμένο το πιο πάνω σήμα. Αυτό σας υποδεικνύει πως το προϊόν σας έχει ελεγχθεί και πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.

safe christmasΜην τοποθετείτε ποτέ κεριά κοντά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή κοντά σε υλικά που μπορούν να αρπάξουν φωτιά εύκολα.

safe christmasΤα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι εξαιρετικά εύφλεκτα. Μην τα στερεώνετε πάνω σε φωτιστικά, θερμάστρες ή άλλες συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα.

safe christmasΕλέγξτε την λειτουργία των πυρανιχνευτών κάθε βδομάδα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που αντικαταστήσατε τις μπαταρίες τους; Τα Χριστούγεννα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να το πράξετε.

safe christmasΕξαιρετικά μεγάλος αριθμός πυρκαγιών στα σπίτια ξεκινούν από την κουζίνα. Μην αφήνετε φαγητά να ψήνονται χωρίς επίβλεψη. Μην επιχειρήσετε να μαγειρέψετε κάτω από την επήρεια αλκοόλ και μην αφήνετε μικρά παιδιά να παίζουν στην κουζίνα.

safe christmasΚρατήστε κεριά, σπίρτα και αναπτήρες σε σημεία που δεν μπορούν να τα φτάσουν μικρά παιδιά. Ποτέ μην αφήνετε αναμμένα κεριά χωρίς επίβλεψη.

Διαφήμιση

safe christmasΣιγουρευτείτε πως όλα τα μέλη της οικογένειας σας καθώς και επισκέπτες γνωρίζουν πως θα εκκενώσουν το χώρο σε έκτακτη ανάγκη. Να θυμάστε, σε περίπτωση πυρκαγιάς οι συνθήκες περιβάλλοντος αλλάζουν ραγδαία, πόσο μάλλον σε στιγμές όπου οι παρευρισκόμενοι έχουν καταναλώσει αλκοόλ.

safe christmasΣιγουρευτείτε πως τα τσιγάρα έχουν σβήσει εντελώς σε κατάλληλα σταχτοδοχεία.

safe christmasΜην υπερφορτώνετε τις ηλεκτρικές πρίζες και αποφύγετε τη χρήση πολύπριζων. Σβήνετε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια πάντοτε πριν πάτε για ύπνο.

safe christmasΣυνιστάται ιδιαίτερη προσοχή όταν διαχειρίζεστε ή βρίσκεστε γύρω από το τζάκι. Μην επιχειρήσετε να το ανάψετε με την χρήση βενζίνης και να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βρίσκονται μικρά παιδιά στο χώρο. Να θυμάστε ρούχα και άλλα εύφλεκτα υλικά μπορούν να αρπάζουν φωτιά και από απόσταση.

safe christmasΑυτά τα Χριστούγεννα αφιερώστε χρόνο για να βρεθείτε κοντά σε συγγενείς και γείτονες προχωρημένης ηλικίας. Τα άτομα αυτά βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο από τη φωτιά.

safe christmasΤα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης και όμορφων στιγμών μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μπορούμε πάντοτε να περνάμε υπέροχα αλλά και να είμαστε ασφαλής. Ας το πράξουμε λοιπόν. Κοινοποιήστε το χρήσιμο αυτό οδηγό συμβουλών.

safe christmas

Για περισσότερες πληροφορίες: www.firesafetytrainingcy.com
FSTP (Cyprus) Ltd
Limassol, Cyprus

fire safety training cy-logo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here