7 λόγοι για τους οποίους κάθε γονέας θα πρέπει να πάρει τα παιδιά του να δουν την ταινία της Disney/Pixar, Coco

0
10951
coco-movie-cinema

Διαφήμιση

Ελεύθερη μετάφραση από το KidsGo

Αν δεν ζείτε κάτω από ένα βράχο από το 1995, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μόλις κυκλοφορήσει ταινία της Disney / Pixar, στο δευτερόλεπτο οι οικογένειες, συν γυναιξί και τέκνοις, τρέχουν κατοστάρι στην κοντινότερη κινηματογραφική αίθουσα. Πως λοιπόν συγκρίνεται η τελευταία τους δημιουργία, Coco, με τα προηγούμενα έργα; Εντελώς ειλικρινά, μπορεί να είναι το καλύτερο έργο τους για διάφορους λόγους.

Για τους αρχάριους, το κάστ της ταινίας με τις λατίνες φωνές, ανεβάζει τη λέξη «ταλαντούχος» σε μια νέα στρατόσφαιρα, το soundtrack είναι ο ορισμός του ασυμβίβαστου, και διδάσκει στους θεατές τις σημαντικές αξίες του μεξικανικού πολιτισμού και κληρονομιάς. Και από τις 15 Νοεμβρίου, έχει γίνει επίσημα η ταινία με το υψηλότερο κέρδος όλων των εποχών στο Μεξικό (ναι, όλο το χρόνο) από τότε που βγήκε στις αίθουσες εκεί, στις 27 Οκτωβρίου.

Η ιστορία ξεκινά με την παρουσίαση ενός μικρού αγοριού που ονομάζεται Miguel (Anthony Gonzalez) και τη μεγάλη, στενά συνδεδεμένη οικογένειά του, που όλοι εργάζονται ως τσαγκάρηδες σε μια πολυσύχναστη πόλη στο Μεξικό. Και ενώ στην αρχή της ταινίας η οικογένεια φαίνεται αρκετά συνηθισμένη, υπάρχει ένα πράγμα που δεν επιτρέπεται σε κανένα μέλος της οικογένειας: να παίζει ή να ακούει μουσική. Από εκεί, οι θεατές αρχίζουν μια άγρια περιδιάβαση στη γη των νεκρών, όπου ο Miguel συναντά φίλους και εχθρούς και μαθαίνει την αλήθεια πίσω από ένα μυστικό που κρατούσε η προ-γιαγιά του.

Coco! Μία υπέροχη ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια. Δείτε το βίντεο και θα ξετρελαθείτε κι εσείς!!!

coco-Disney-Pixar-movie

Διαφήμιση

coco-Disney-Pixar-movie1. Η καρδιά σας θα εκραγεί από αγάπη κατά τη διάρκεια της γλυκόπικρης ιστορίας του Coco.

Δεν μπορείς παρά να ερωτευτείς εντελώς την ταινία «Coco», τη γλυκιά γριά γιαγιά του Miguel, η μνήμη της οποίας υποβαθμίζεται σιγά-σιγά λόγω γήρατος. Προειδοποίηση: Σε όσους έχουν κάπως ηλικιωμένους γονείς θα τρέξει το δάκρυ κορόμηλο χάρη σε ένα σούπερ γλυκόπικρο τέλος που σκίζει τις καρδιές.

coco-Disney-Pixar-movie

coco-Disney-Pixar-movie2. Διδάσκει την ιστορία της Ημέρας των Νεκρών (ή El Día de Los Muertos).

Η αξιολάτρευτη ταινία αγγίζει πραγματικά τη σημασία του μεξικανικού πολιτισμού. Οι θεατές μαθαίνουν για την ιστορία και τη σημασία της El Día de Los Muertos και για όλα τα έθιμα και τα τελετουργικά που συνεπάγεται. Επίσης, η ταινία διδάσκει αμέτρητες ισπανικές λέξεις.

coco-Disney-Pixar-movie

coco-Disney-Pixar-movie3. Η Coco διδάσκει στα παιδιά να εκτιμούν πάντα την οικογένεια περισσότερο από καθετί.

Ο μεξικανικός πολιτισμός είναι βαθιά ριζωμένος στις οικογενειακές παραδόσεις που ξεπερνούν την άμεση οικογενειακή μονάδα και αυτή η ταινία αποτελεί μια σταθερή υπενθύμιση ως προς το γιατί όλοι πρέπει να εκτιμούμε την οικογένεια μας, ακόμα και μετά από έναν καυγά. Αλλά το ξεχωριστό μήνυμα; Διδάσκει τα παιδιά να σέβονται πάντα τους μεγαλύτερους τους.

coco-Disney-Pixar-movie

coco-Disney-Pixar-movie4. Τα παιδιά μπορούν πραγματικά να δουν τον εαυτό τους στο χαρακτήρα του Miguel.

Δεν είναι μυστικό ότι οι άνθρωποι έρχονται σε όλα τα σχήματα, χρώματα και μεγέθη. Και ευτυχώς, η ταινία «Coco» έκανε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση από την άποψη της συμμετοχικότητας, χρησιμοποιώντας μεξικάνικους χαρακτήρες με φωνές που δάνεισαν λατίνοι ηθοποιοί (ακολουθώντας τα βήματα της νεότερης σειράς Disney Channel, Elena of Avalor, η οποία διαθέτει επίσης κυρίως cast από λατίνους ηθοποιούς).

coco-Disney-Pixar-movie

coco-Disney-Pixar-movie5. Η ταινία «Coco» αντιμετωπίζει το θάνατο, χωρίς καθόλου να τον κάνει να μοιάζει σκοτεινός ή τρομακτικός.

Ο θάνατος είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα της «Coco», και το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας λαμβάνει χώρα στη γη των νεκρών ή όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν μόλις περάσουν από τον κόσμο που ζούμε όλοι τώρα (αλλά μην ανησυχείτε, είναι όλα πολύ πολύχρωμα και χαρούμενα). Ωστόσο, οι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι υπάρχουν μερικές σκηνές στις οποίες διάφοροι χαρακτήρες συζητούν το πώς πέθαναν. Για να τα λέμε: Ο θάνατος ενός ατόμου παρουσιάζεται σε μια εικονογραφημένη αναδρομή. Και ενώ η ιστορία του είναι 100 τοις εκατό δακρύβρεκτη, ευτυχώς δεν είναι βίαιη ή τρομακτική και δεν υπάρχει καμία σκηνή για την οποία θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί.

coco-Disney-Pixar-movie

coco-Disney-Pixar-movie6. Όλοι αγαπούν έναν καλό βοηθό του κυρίως ήρωα, (sidekick) παρενοχλητή, και ο Dante δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η Disney πάντα έκανε τα μαγικά της όταν είχε να κατασκευάσει τον τέλειο «sidekick», και ο Dante, ο αγαπητός αδέσποτος σκύλος που ακολουθεί τον Miguel όπου πάει, λοιπόν, σαν κουτάβι, έχει πολλές γευστικές στιγμές που γεμίζουν τη διάθεση όταν τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μια σκοτεινή στροφή.

coco-Disney-Pixar-movie

coco-Disney-Pixar-movie7. Η ευρύτερη οικογένεια του Miguel είναι όλοι καλά σχετιζόμενοι μεταξύ τους.

Ο καθένας έχει αυτή την ιδιόμορφη θεία ή τον θείο και ίσως έναν παππού που μπορεί να είναι λίγο πεισματάρης κατά περιόδους, έτσι; Θα ερωτευτείτε τη μεγάλη ποικιλία προσωπικοτήτων των χαρακτήρων που είναι μοναδικοί, αλλά τους βρίσκεις σε κάθε οικογένεια.

coco-Disney-Pixar-movie

Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά 7 Reasons Every Parent Should Bring Their Kids to See Disney/Pixar’s Coco.
popsugar site-moms-logo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here