«Το ταξίδι της Μαρίας» – Ένα εκπληκτικό βίντεο για τον αυτισμό

0
4819

Διαφήμιση

«… Η Μαρία από την πρώτη στιγμή ήταν η χαρά του σπιτιού αλλά δεν μας πήρε πολύ να καταλάβουμε ότι κάτι συνέβαινε. Δεν φαινόταν να μας ακούει και δεν ανταποκρινόταν στις αγκαλιές μας. Αντί να παίζει με τις κούκλες της, τις έβαζε στη σειρά. …».

Με αυτά τα λόγια ξεκινά την αφήγησή του ο μπαμπάς της Μαρίας, σε ένα υπέροχο βίντεο που με απλά και καθαρά λόγια περιγράφει τι σημαίνει για τους γονείς να μεγαλώνουν ένα παιδί με αυτισμό και πώς μεγαλώνει αυτό το παιδί, με τις δυσκολίες αλλά και τις… υπερδυνάμεις του!

Συγκεκριμένα, ο Ισπανικός φορέας Fundacion Orange, που έχει ως αντικείμενο την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στο φάσμα των αυτιστικών διαταραχών, σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Miguel Gallardo, πατέρα ενός αυτιστικού κοριτσιού, δημιούργησαν «Το ταξίδι της Μαρίας», ένα υπέροχο animation μικρού μήκους που σκοπό έχει να ενημερώσει το κοινό για το τι είναι αυτισμός.

Ένα συγκινητικό βίντεο που περιγράφει με απλό, τρυφερό, γλυκό τρόπο τη ζωή ενός παιδιού, ενός κοριτσιού, που βρίσκεται στο αυτιστικό φάσμα.

Το ταξίδι της Μαρίας είναι ένα μικρό ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο μίας εφήβου που έχει αυτισμό, ένα ταξίδι γεμάτο χρώμα, αγάπη, δημιουργικότητα και γνησιότητα, που αρχίζει με την κατανόηση από τη μεριά των γονέων της οι οποίοι βλέπουν την κόρη τους να συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο, πριν πάρει την επιβεβαίωση της διάγνωσης.

Διαφήμιση

και

και

Δείτε πιο κάτω το ξεχωριστό και τόσο όμορφο ταξίδι της Μαρίας.

Ελληνικοί υπότιτλοι: Μαριλένα Μαδεμτζή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here