Οι σκύλοι αποδεδειγμένα κάνουν καλό στην υγεία μας!

0
1407

Διαφήμιση

  • Tο thortful.com, μελέτησε τις επιπτώσεις που έχουν οι σκύλοι στους ανθρώπους χρησιμοποιώντας ανιχνευτές καρδιακών παλμών, βαθμολογίες ποιότητας ύπνου και δεδομένα θερμοκρασίας σώματος
  • Χαϊδεύοντας τον σκύλο σας για δέκα λεπτά μπορείτε να βελτιώσετε τον ύπνο σας κατά 32% αλλά και να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας κατά 1℃
  • Η Δρ. Η Marsha Chinichian, Chief Science Officer της Mindshine εξηγεί πώς το χάιδεμα ενός σκύλου μπορεί να βελτιώσει την ευημερία σας

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σκυλιά θεωρούνται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, και δικαίως!

Η thortful.com, διεξήγαγε μια έρευνα και συνεργάστηκε με την Dr. Η Marsha Chinichian, Chief Science Officer της Mindshine για να αποκαλύψει τις ψυχολογικές και φυσιολογικές επιπτώσεις που έχουν οι σκύλοι σε εμάς και πώς μπορείτε να δείξετε στον σκύλο σας ότι τους αγαπάτε!

Βάσει του πειράματος η ποιότητα του ύπνου των συμμετεχόντων βελτιώθηκε, η θερμοκρασία του σώματός τους μειώθηκε, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μια πιο ήρεμη ψυχική κατάσταση και ο καρδιακός ρυθμός αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, απελευθερώνοντας ντοπαμίνη, όλα μετά από δέκα μόλις λεπτά παιχνιδιού με έναν σκύλο!

Σχετικά με το πώς ένας σκύλος μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία σας κατά 1 ℃, η Δρ. Chinichian, εξηγεί ότι ο σκύλος σας μπορεί να ηρεμήσει το νευρικό σας σύστημα και να απελευθερώσει καλές ορμόνες.

Αυτό μειώνει το στρες στο σώμα και βελτιώνει τη συνολική αίσθηση ηρεμίας.

Το παιχνίδι με έναν σκύλο αυξάνει επίσης τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Η μελέτη αποκάλυψε ότι ο καρδιακός ρυθμός ενός ατόμου αυξήθηκε κατά 22% κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με έναν σκύλο, κάτι που αναμένεται να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης σας!

Σίγουρα αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο τα σκυλάκια μας που αγαπούν τον χρόνο παιχνιδιού.

Μια μικρή αγκαλιά πριν τον ύπνο με το σκυλάκι σας μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο σας κατά 32%.

Φυσικά, όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο, αλλά αν δυσκολεύεστε με τον ύπνο, όπως πολλοί, τότε ίσως αξίζει να δοκιμάσετε το χάιδεμα ενός σκύλου!

Πώς να δείξετε στον σκύλο σας ότι τον αγαπάτε πραγματικά

  • Χρησιμοποιήστε φωνή υψηλής έντασης: οι σκύλοι είναι εύκολα πλάσματα, οπότε όταν κρατάτε τις προτάσεις σας κοφτές, όπως «παιχνίδι», «φαγητό» και «βόλτα», συνήθως ανταποκρίνονται με καλό τρόπο. Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε μια υψηλή ένταση, καθώς τα σκυλιά αντιδρούν καλύτερα σε αυτό από μια χαμηλή φωνή.
  • Ξύστε τα πίσω από τα αυτιά: Γνωρίζατε ότι το να χαϊδεύετε απαλά το σκυλί σας πίσω από τα αυτιά του μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό του να απελευθερώσει ενδορφίνες; Αυτό μπορεί να βοηθήσει ενάντια στους πόνους που μπορεί να έχουν και είναι ένας οικείος τρόπος για να τους δείξετε λίγη στοργή.
  • Κάντε κάτι διασκεδαστικό μαζί: Πηγαίνετε μαζί για πεζοπορία ή ένα τρέξιμο! Διδάξτε τους κόλπα και εκπαιδεύστε τους φροντίζοντας να τους ανταμείψετε καλά!
  • Φροντίστε να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί: Το να έχετε μια ήσυχη, ήρεμη στιγμή με το σκυλάκι σας είναι ένας άλλος τρόπος για να τους δείξετε στοργή. Αφήστε τα να σας αγκαλιάσουν στον καναπέ ή στο πάτωμα και χαϊδέψτε τα απαλά για να καταλάβουν ότι είστε εκεί.

Διαφήμιση

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο εκπρόσωπος του thortful λέει: «Αυτή η έρευνα αποδεικνύει ότι πραγματικά οι άνθρωποι λατρεύουν τα σκυλιά.

Είναι εκπληκτικό να βλέπουμε ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων και σκύλων βελτιώνει την ψυχολογία και τον ύπνο μας. Ελπίζουμε να χρησιμοποιήσετε τις κορυφαίες συμβουλές μας για να δείξετε στον σκύλο σας ότι πραγματικά τον αγαπάτε!»

Η αναλυτική μελέτη βρίσκεται και εδω.

Σχόλια:
Μεθοδολογία:

Μελέτη που διεξήχθη σε πέντε ιδιοκτήτες σκύλων, χρησιμοποιώντας μόνιτορ καρδιακών παλμών, θερμόμετρα σώματος, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες σκύλων να παίξουν και να χαϊδέψουν τον σκύλο τους για 10 λεπτά, ενώ μετρούσαν τον καρδιακό ρυθμό και τη θερμοκρασία του σώματος. Οι ιδιοκτήτες σκύλων ερωτήθηκαν επίσης πόσο καλά κοιμήθηκαν αφού ήταν κοντά στον σκύλο τους και επίσης πόσο καλά κοιμήθηκαν αφού δεν ήταν κοντά στο σκύλο τους.

Το πείραμα διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2021.

Eirini Theodoridou
Senior Digital PR Executive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here