6+1 Συμβουλές για τα παιδιά που δεν αισθάνονται άνετα να φορέσουν αποκριάτικες στολές

0
913

Διαφήμιση

Απόκριες! Ημέρες χαράς και ξεγνοιασιάς. Τα παιδιά αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη και μεταμορφώνονται στους αγαπημένους τους ήρωες και χαρακτήρες. Πάρτι στο σχολείο, πάρτι στο σπίτι, κομφετί, πολύ κομφετί και γέλια!

Για κάποια παιδιά ωστόσο, και για τους γονείς τους, η περίοδος των αποκριών έχει αρνητική χροιά. Οι κοινωνικές συμβάσεις «επιβάλουν» στα παιδιά να ντυθούν με φορέματα και υπερφορτωμένες στολές. Τα παιδιά με αισθητηριακές δυσκολίες (λ.χ. άγχος κατά το κούρεμα, ακραίες αντιδράσεις σε ξαφνικούς ήχους, δεν ανέχονται να λερώνονται, ακαμψία σε νέα περιβάλλοντα ή συνθήκες) μπορεί να αντιδρούν ακραία και μόνο στη σκέψη ότι θα πρέπει να φορέσουν αποκριάτικη στολή.

Παρακάτω προτείνονται απλές οδηγίες για να προετοιμάσετε ένα παιδί έτσι ώστε να φορέσει τη στολή του:

1. Αφήστε το παιδί να αγγίξει διάφορες στολές, να τις αισθανθεί και να διαλέξει τη στολή που νιώθει πιο άνετα να φορέσει.

2. Προειδοποιήστε το παιδί για την ημέρα και τον τόπο όπου θα χρειαστεί να φορέσει τη στολή. Κάντε μικρές, καθημερινές υπενθυμίσεις.

3. Δείτε βίντεο με άλλα παιδιά να φορούν στολές ή βίντεο με τον αγαπημένο ήρωα και τη στολή που θα φορέσει το παιδί.

Διαφήμιση

4. Πριν χρειαστεί να βγείτε με τη στολή, κάντε πρόβα στο σπίτι. Αφήστε το παιδί να δοκιμάζει ένα κομμάτι της στολής κάθε φορά για λίγη ώρα (π.χ. το καπέλο).

5. Εάν το παιδί σας ενοχλείται από τις περίεργες υφές των στολών, φροντίστε να φοράει κάτι οικείο κάτω από τη στολή το οποίο θα καλύπτει όλο το σώμα του/ της. Έτσι δεν θα χρειαστεί να νιώσει άβολα με τη νέα υφή στο δέρμα του/ της.

6. Πλύντε αρκετές φορές τη στολή έτσι ώστε να έχει μαλακώσει το ύφασμά της.

7. Αποφύγετε τις μάσκες ή τις βαφές στο πρόσωπο εάν το παιδί έχει δυσκολία με νέες υφές στο κεφάλι ή δεν ανέχεται το άγγιγμα στο πρόσωπο.

Γράφει η Σταυρούλα Δρογκάρη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Πηγή: psychomotor-athens.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΔιδάσκοντας τον αυτοέλεγχο στα παιδιά
Επόμενο άρθροΔεν με θέλει το παιδί μου
ParentsGo
Το ParentsGo είναι ένας χώρος για γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Στο ParentsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here